Filip Tuma si za volantom spieva opery

Filip Tuma je za volantom náladový a občas sa z neho vraj stáva neurotik. Je však tolerantným šoférom.

09.07.2011 00:00

Správa o dopravnej nehode - stiahnite si vo... Foto:
Jeho prvým autom bola Lada.
debata

Aký ste šofér?

Som náladový vodič. Prevláda vo mne pokojná stránka, ale ak sa niečo udeje, stáva sa zo mňa neurotik. Napríklad, keď sa niekto rozhodne odbočiť bez smerovky a ešte je aj nahnevaný, že ostatní nechápu jeho úmysly. To ma vie trochu nahnevať. Rovnako aj agresívni vodiči. Ani ja nejazdím úplne pomaly, ale nie som ten typ, ktorý sa bude so zapnutými diaľkovými svetlami na niekoho tlačiť dva centimetre od nárazníka.

Aký ste na sedadle spolujazdca?

Nemám to rád, ale snažím sa vodičovi do jazdy veľmi nehovoriť. Nie som z tých, ktorí by chceli šoférovať zo sedadla spolujazdca. Naopak, nazval by som sa takým odovzdaným baránkom.

Čo vás dokáže na ceste pobaviť?

Vždy mi je smiešne, keď si niekto nechá na hlave napríklad klobúk. Veď na čo mu v aute je?

Mali ste už niekedy nehodu?

Áno, ale našťastie nič vážne. Vodič predo mnou zastal na červenú a ja som mu vbehol do kufra. Ale ten pán bol veľmi milý, takže som z toho ani nebol veľmi v strese.

Aký je váš najpríjemnejší zážitok na ceste?

Mám veľmi rád kabriolety. Každú jazdu v takomto aute si vychutnávam. Človek ani nemusí ísť dvestovkou, stačí aj nižšia rýchlosť.

Ako si krátite dlhú cestu?

Idem dynamickejšie, aby som sa nenudil a, samozrejme, počúvam hudbu – najmä opery. Niekedy si potrebujem zopakovať svoj part, a tak si napríklad cestou do Olomouca v aute aj poriadne zaspievam.

Ako vychádzate s policajtmi?

Priznávam, som platcom pokút. Sú ozaj neoblomní. Raz som za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti dostal až 500 eur. Veľmi ma to nepotešilo.

Filip Tuma – spevák, herec
Roky za volantom: 15
Kilometrov ročne: 55 000
Vodičský preukaz: B
Prvé auto: Žiguli
Súčasné auto: Škoda Superb
Obľúbené auto: Audi A7
Auto snov: Lamborghini Murciélago
Bicykel: horský
debata chyba
Články podľa značiek