Kolaps Bratislavy sa odkladá. Uzáveru zjazdov z Prístavného mosta zrušili

O polnoci z piatka na sobotu sa v hlavnom meste mali uzatvoriť zjazdy z Prístavného mosta v smere z Petržalky na Bajkalskú a Slovnaftskú ulicu. Bratislavský magistrát oznámil, že uzavretie sa zatiaľ odkladá a nový termín oznámi združenie, ktoré stavia obchvat Bratislavy. V každom prípade sa zjazdy čoskoro uzatvoria a potrvá to do konca marca.

06.08.2020 23:00 , aktualizované: 07.08.2020 15:57
debata (11)
Po uzavretí zjazdov z Prístavného mosta  na... Foto: NDS
Prístavný most Po uzavretí zjazdov z Prístavného mosta na Bajkalskú a Slovnaftskú ulicu, povedie obchádzka cez most Apollo.

Dôvodom je vážna dopravná nehoda, ktorá sa stala v uplynulých dňoch, informovala hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová. Spoločnosti D4R7 Construction doplnila, že z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania nehody sa plánované zmeny v doprave presunú sa na budúci piatok. V súvislosti s nehodou na križovatke Jarovce, pri ktorej zahynul zamestnanec jedného z jej subdodávateľov, vyjadrila spoločnosť sústrasť pozostalým. „Intenzívne komunikujeme so subdodávateľom a okamžite sme poskytli súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní, ktoré okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú,“ uviedla.

Obchádzková trasa pre automobilovú dopravu bude viesť cez Most Apollo, Košickú a Prievozskú ulicu. Po rovnakej trase budú premávať aj linky mestskej hromadnej dopravy 96, 196 a 98. „Uzávera je súčasťou prác D4R7 na výstavbe mimoúrovňovej križovatky Prievoz a na rekonštrukcii existujúceho mostného telesa na križovatke. Predpokladaný termín znovuotvorenia zjazdov je stanovený na 31. marca 2021,“ uviedla Rajčanová.

Na moste Apollo a ulici Dolnozemská bude na základe žiadosti Dopravného podniku Bratislava vytvorený BUS pruh, informovalo združenie D4/R7, ktoré obchvat stavia.

Linky 96 a 196 v smere Letisko/ŽST Nové Mesto pôjdu po obslúžení zastávky Bosákova vľavo na Dolnozemskú cestu, ďalej priamo na Most Apollo a Košickú ulicu. V križovatke Košická Mlynské nivy Prievozská pôjdu vpravo na Prievozskú ulicu na zastávku Miletičova a pokračovať budú priamo v križovatke Prievozská-Bajkalská a od zastávky Prievozská po riadnej trase. V smere Prokofievova budú linky premávať bez zmeny.

Linka 98 v smere OD Slimák pôjde po obslúžení zastávky Ekonomická univerzita priamo na Most Apollo a Košickú ulicu, v križovatke Košická Mlynské nivy Prievozská ulica pôjde vpravo na Prievozskú, na zastávku Miletičova na Prievozskej ulici. Pokračovať bude v križovatke Prievozská-Bajkalská vľavo, kde obslúži zastávku Prievozská. Následne bude pokračovať priamo na Bajkalskú ulicu a od zastávky Mliekarenská po riadnej trase. V smere Jasovská pôjde linka 98 bez zmeny.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Prístavný most
Články podľa značiek