Pozor: Policajti na cestách ‘pritvrdia‘. Dôvod? Mŕtvych je priveľa

Polícii dochádza trpezlivosť. Od začiatku roka eviduje 148 smrteľných nehôd. Reakciou budú rozsiahle kontroly.

30.08.2020 22:30
debata (3)

Polícia eviduje od začiatku roka 148 smrteľných dopravných nehôd, pri ktorých zahynulo 165 osôb. Tento rok prišlo o život aj 14 cyklistov. Polícia preto sprísni dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Cieľom zvýšeného dohľadu je pozitívne ovplyvniť a zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu, hovorí Bárdyová.

Policajti sa zamerajú na kontrolu dodržiavania ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy áut, spôsob jazdy vodičov, dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a dodržanie povinností cyklistami, priblížila. Dohľad policajti podľa Bárdyovej zvýšia najmä na miestach, kde dochádza k dopravným nehodám a na rizikových úsekoch.

„Do týchto opatrení nasadíme maximálny počet policajtov zo všetkých úsekov služieb dopravnej, poriadkovej, železničnej polície. Taktiež zapojíme všetky technické prostriedky na odhaľovanie a dokumentovanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti známe ako radary alebo merače rýchlosti,“ uviedla Bárdyová.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #radary #dopravné nehody
Články podľa značiek