V Bratislave musia vodiči rátať s ďalšími dopravnými komplikáciami

Od dnešného dňa je z dôvodu rekonštrukcie uzatvorená nájazdová rampa od Bajkalskej na Prístavný most smer Petržalka D1. Uzávera potrvá až do konca mája.

21.12.2020 14:38
bajkalska-kolona-doprava-buspruh-nestandard1 Foto: ,
Bajkalská patrí z dopravného hľadiska k najvyťaženejším uliciam v Bratislave.
debata

Pravdou je, že z hľadiska dopravy v posledných týždňoch prišlo z Bratislavy viac pozitívnych, než negatívnych správ. Pred niekoľkými týždňami bol sprejazdnený pre hromadnú aj individuálnu dopravu jeden zo strategických dopravných uzlov – ulica Mlynské Nivy a priľahlé križovatky. Motoristi sa navyše už môžu tešiť z novovybudovanej nájazdovej rampy Bajkalská – D1 Trnava a Prístavná – D1 Trnava.

Následne bola obnovená električková doprava na Dúbravsko – Karlovskej radiále, potom sa vrátili električky a autobusy na Blumentál a pred pár dňami električky opäť začali jazdiť aj na zrekonštruovanej trati na Americkom námestí.

Uzávierky a otvorené vetvy na Prístavnom moste. Foto: Pravda, Robert Hüttner, D4R7
Sni mka obrazovky 2020-12-21 o 14.25.08 Uzávierky a otvorené vetvy na Prístavnom moste.

A teraz k tej menej potešujúcej správe. Na Prístavnom moste vznikla nová uzávera a v súvislosti s ňou sa mení aj doprava. Od dnešného dňa je uzatvorená nájazdová rampa od Bajkalskej na Prístavný most smer Petržalka D1, a to z dôvodu rekonštrukcie. Obchádzková trasa pre individuálnu dopravu bude možná cez Prievozská – Košická – Most Apollo alebo Bajkalská – Prístavná – Most Apollo. Táto uzávierka bude trvať až do konca mája budúceho roku.

V súvislosti s ňou sa mení aj mestská hromadná doprava (MHD). Linky 98, 96 a 196 po obslúžení zastávky Prístavný most budú pokračovať po Prístavnej ulici a cez most Apollo. Linka 98 následne obslúži zastávku Ekonomická univerzita, kde sa napojí na riadnu trasu. Linky 96 a 196 obslúžia zastávku Šustekova a následne na zastávke Lachova sa napoja na riadnu trasu. Zastávka „Bosákova“ v smere Prokofievova nebude obsluhovaná.

debata chyba
Viac na túto tému: #obchvat Bratislavy #Prístavný most #uzávera #D4R7
Články podľa značiek