Dnes začínajú manévre na D1. Diaľnica sa dočasne zúži

Práce na križovatke Triblavina sú rozdelené do dvoch fáz. Diaľnica sa v nej zúži, doprava bude presmerovaná z ľavého do pravého jazdného pásu.

29.01.2021 08:00
triblavina Foto:
Motoristi musia rátať s niekoľkodňovým zúžením jazdných pruhov pri Triblavine.
debata (9)

Dnes sa začína veľká operácia na križovatke budúcej diaľnice D4 s D1. Informoval o tom na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Zároveň vodičov upozornil, že sa majú pripraviť na niekoľkodňové dopravné obmedzenia v jednom z najexponova­nejších diaľničných úsekov na Slovensku.

„Vo všeobecnosti sa konečne ide robiť podjazd pod D1, kde sa využije technologicky náročný postup,“ povedal Doležal. Konkrétne to znamená, že v prípade mostu na D1 v mieste križovania s D4 sa využije unikátna stavebná technológia v podmienkach Slovenska. Tá spočíva v tom, že celý rámový most sa na svoje miesto v priebehu niekoľkých dní zasunie, navyše bez prerušenia premávky na D1.

„Chcene aj my takto ukázať, že vieme stavby robiť naozaj rýchlo a s využitím najmodernejších technológií,“ skonštatoval minister.

Prakticky to znamená, že v priebehu dnešného dopoludnia (v závislosti od počasia) NDS úplne uzavrie ľavý jazdný pás diaľnice D1 pri Triblavine v kilometri 15,160 – 15,460. Doprava bude presmerovaná z ľavého do pravého jazdného pásu (smer Trnava), kde bude vedená v zúžených jazdných pruhoch v režime 2 + 2. Presmerovanie začne ráno montážou zvislého dopravného značenia, po ktorom bude nasledovať demontáž zvodidiel.

Stavebné práce sú rozdelené do dvoch etáp. Po ukončení prvej etapy realizovanej v ľavom jazdnom páse sa v ďalšej etape práce presunú do pravého jazdného pásu. V prípade nepriaznivých klimatických podmienok sa môže uzavretie jednotlivých pruhov mierne časovo posunúť.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #Národná diaľničná spoločnosť #Triblavina #križovatka D1/D4
Články podľa značiek