Pozrite sa, ako budú vyzerať vynovené tatranské električky!

V nových električkách bude wi-fi, klimatizácia, nový informačný systém a aj determálne sklá. V priemere sa do každej električky investujú viac než dva milióny eur.

17.03.2021 21:00
debata (4)
Modernizácia 20 rokov starých elektrických...
Modernizácia 20 rokov starých elektrických jednotiek bude stáť vyše 31 miliónov eur. Modernizácia 20 rokov starých elektrických jednotiek bude stáť vyše 31 miliónov eur.

Turisti, ale aj Tatranci, sa v najbližších mesiacoch dočkajú modernizácie 20-ročných švajčiarskych električiek. Ide o modely, ktoré ZSSK využíva ako jediný dopravca v rámci obsluhy Tatranských elektrických železníc na tratiach Poprad – Tatry – Starý Smokovec – Štrbské Pleso a Starý Smokovec – Tatranská Lomnica.

Modernizácia hnacích koľajových vozidiel, ktoré boli uvedené do prevádzky postupne v rokoch 2001 a 2002 bude predbežne stáť 31,5 milióna eur, peniaze na ňu pôjdu zo zdrojov EÚ. Keďže modernizovať sa bude celkovo 15 kusov, suma na modernizáciu jednej električky vychádza v priemere niečo cez dva milióny eur.

Modernizované tatranské električky,...
Modernizované tatranské električky,...
+4Modernizované tatranské električky,...

A čo bude modernizácia obsahovať? To, čo ľudia asi uvidia a ocenia najviac, je vynovený interiér. Opravia sa sedadlá, ktoré získajú nový poťah, pribudnúť by mala klimatizácia, determálne sklá s roletkami, nové zásuvky 230 V, USB sloty a wi-fi v každom vozni. Vo vozňoch bude nainštalovaný aj nový informačný systém.

Súčasťou modernizácie bude aj technologický upgrade, zahŕňajúci okrem iného výmenu riadiaceho systému, umožňujúcu spojenie až troch električiek. Celý projekt modernizácie by mal, aj kvôli čerpaniu eurofondov, skončiť na jeseň roku 2023, naraz bude možné modernizovať maximálne tri električky.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ZSSK #Tatranské elektrické železnice #modernizácia električiek
Články podľa značiek