Obchvat Stropkova by mohli začať stavať už o rok

Ak všetko pôjde dobre, tak projekt by mohol získať stavebné povolenie už na prelome októbra a novembra tohto roka. Stavať by sa mohlo z eurofondov.

09.04.2021 20:00
Nitra, rýchlostná cesta, cestári, výstavba,... Foto:
obchvat Stropkova je vraj po administratívnej stránke pripravený dobre, zahájenie výstavby by sa nemuselo zdržať. (Il. foto)
debata

Obchvat Stropkova by sa mohol podľa rezortu dopravy začať stavať na budúci rok. Počas pracovného stretnutia s primátorom mesta Ondrejom Brendzom to skonštatoval štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Jaroslav Kmeť.

Podobné rokovanie sa v Stropkove uskutočnilo minulý rok v auguste a aj tentoraz bola jeho nosným bodom problematika výstavby preložky cesty I/15, ktorá v súčasnosti prechádza centrom mesta.

„Slovenská správa ciest (SSC) nedávno podpísala s dodávateľom zmluvu o vypracovaní štúdie uskutočniteľnosti. V priebehu pol roka bude v rámci nej realizovaný prieskum a hotová štúdia je podmienkou na to, aby sme daný projekt mohli financovať z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra a zároveň jej mohli dať zelenú aj útvar Hodnoty za peniaze a ministerstvo financií. Podľa harmonogramu postupujú aj ďalšie procesy smerujúce k získaniu stavebného povolenia, ktoré je plánované zhruba na prelom októbra a novembra tohto roka,“ povedal Kmeť.

Doplnil, že stropkovský obchvat je z hľadiska rozpracovanosti veľmi dobre pripravený a aj z tohto dôvodu vyslovil optimistický predpoklad, že ak nedôjde ku komplikáciám pri vydaní stavebného povolenia či verejného obstarávania, stavať sa môže začať v druhej polovici budúceho roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #obchvat #ministerstvo dopravy #Slovenská správa ciest #obchvat Stropkova
Články podľa značiek