Cesta Muráň - Predná Hora bude uzavretá dva a pol mesiaca

Cesta sa uzavrie na začiatku mája, pre vodičov bude k dispozícii obchádzka cez Muránsku planinu. Poškodená cesta by mala byť dokončená a sprejazdnená v obidvoch profiloch v októbri.

13.04.2021 20:00
debata (1)
Oprava úseku medzi Muráňom a Prednou Horou bola...
cesta medzi Muráňom a Prednou Horou Oprava úseku medzi Muráňom a Prednou Horou bola predmetom sporu medzi župou a vládou.

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) uzavrie od 3. mája do 18. júla úsek cesty II/531 medzi Muráňom a Prednou Horou v okrese Revúca. Informoval o tom predseda BBSK Ján Lunter, podľa ktorého je dôvodom pokračovanie rekonštrukčných prác na vozovke.

Úsek cesty Muráň – Predná Hora vážne poškodili koncom júna 2020 intenzívne prívalové zrážky. Odvtedy bol úplne uzatvorený pre všetku dopravu až do 18. decembra, keď dodávateľ ukončil prvú etapu prác v poškodenej časti cesty.

„Dnes sme v čase, keď sa začína druhá etapa rekonštrukcie tejto cesty, ktorá si pýta svoj čas a obmedzenia. Cesta bude preto uzavretá a v tom čase bude k dispozícii obchádzka cez Národný park Muránska planina,“ avizoval Lunter s tým, že určená bude len pre miestnych obyvateľov, podobne ako to bolo aj na jeseň. Dodal, že poškodená cesta by mala byť dokončená a sprejazdnená v obidvoch profiloch v októbri.

cesta medzi Muráňom a Prednou Horou Čítajte viac Ďalší trucpodnik? Na sanáciu cesty pri Muráni vláda uvoľní len 5 miliónov eur

Podľa Luntera začal dodávateľ so stavebnými prácami v rámci druhej etapy rekonštrukcie cesty už 22. marca, ale do 3. mája budú môcť vodiči stále používať opravovaný úsek v jednom jazdnom pruhu, v ktorom je premávka usmerňovaná semaforom.

Podľa starostu Muráňa Romana Goldschmidta v regióne vnímajú uzavretie cesty ako nutné zlo. „Ľudia budú musieť využívať obchádzkovú trasu, chceme ich poprosiť, aby boli trpezliví. Povolenia na prejazd budú naďalej platiť a nové budeme vydávať v Muráni a Muránskej Hute,“ povedal starosta.

Podľa údajov dodávateľa by sa v rámci druhej etapy obnovy malo zrekonštruovať 15 priepustov pod vozovkou a upraviť 5,5 kilometra priekop. Realizované budú aj vodozádržné opatrenia na troch potokoch.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oprava ciest #Muráň - Muránska planina #uzavretá cesta
Články podľa značiek