Video: Motorkár vytlačil z cesty nákladiak. Pozrite si autentické zábery

Neopatrný motorkár pri predbiehaní vytlačil z cesty nákladné vozidlo, ktoré sa následne prevrátilo do priekopy aj s návesom. Nehoda sa stala pri českej obci Valašská Polanka. Vodičovi motocykla hrozí pokuta až 10-tisíc českých korún a zákaz šoférovania na jeden rok.

18.04.2021 18:00
debata (4)

Vodič motocykla Suzuki GSF predchádzal nákladiak v pravotočivej zákrute, v mieste, kde je plná čiara. Oproti idúce vozidlo sa snažilo zrážke vyhnúť tak, že zastavilo tesne pri pravom kraji cesty, aby nedošlo k čelnej zrážke. Vodič motocykla sa natlačil k ľavému boku spomaľujúceho nákladného auta, pričom vodič nákladiaka sa snažil dostať čo najbližšie k pravému okraju vozovky. Vyšiel však na pravú krajnicu a nespevnený povrch diaľničnej priekopy, ktorý sa uvoľnil. Nákladné vozidlo sa aj s návesom prevrátilo na pravý bok do priekopy. „K zrážke nedošlo. Vodič nákladnej súpravy bol cudzinec a z nehody vyviazol bez zranení,“ uvádza na svojom facebookovom profile krajské riaditeľstvo polície Zlínskeho kraja.

VIDEO: Pozrite si autentické zábery z nehody.
Video

Policajti ďalej uviedli, že na nákladnej súprave bolo naložených 105 vriec cementu a vznikla škoda viac ako 300-tisíc českých korún. „Dychové skúšky boli u oboch vodičov negatívne. Vodič motocykla porušil hneď niekoľko ustanovení zákona o prevádzke na pozemných komunikáciách,“ píše ďalej polícia.

Od začiatku tohto roka evidujú policajti v Zlínskom kraji až 13 dopravných nehôd s účasťou motorkárov, pričom až 11 z nich zapríčinilo nehodu. Pri týchto nehodách jeden motorkár zomrel, traja sa ťažko zranili a štyria sa zranili ľahko. Polícia apeluje na motorkárov, aby boli po zimnej pauze na cestách opatrní a ohľaduplní.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #motorkár #nákladné auto
Články podľa značiek