Práce na Triblavine pokročili. NDS zverejnila nové fotografie

Výstavba križovatky Triblavina trochu pripomína nekonečný príbeh. Vyzerá to však tak, že tento rok by mohol už naozaj skončiť. AJ keď to politici sľubovali v roku 2017, potom 2019 a aj minulý rok.

19.05.2021 20:00
D1, križovatka Triblavina Foto:
Triblavina je ako zakliata, termín dokončenia križovatky sa posúval už trikrát.
debata (2)

Stavba mimoúrovňovej križovatky Triblavina na diaľnici D1 trochu pripomína nekonečný príbeh. Je vo výstavbe od apríla 2015, pôvodne mala byť hotová v lete 2017, následne v novembri 2019, potom koncom roku 2020 – a stále nie je. Našťasrie práce na nej už výrazne pokročili, takže rok 2021 by už naozaj mal byť definitívne rokom jej otvorenia.

D1, križovatka Triblavina
D1, križovatka Triblavina
+4D1, križovatka Triblavina

Križovatka je navrhnutá ako mimoúrovňová, kosodĺžniková križovatka a dopravne bude napojená na súčasnú diaľnicu D1 v úseku Bratislava – Senec prostredníctvom samostatných križovatkových vetiev. V mieste styku vetiev križovatky a navrhovanej miestnej komunikácie sú projektované namiesto stykových križovatiek menej kolízne turbo – okružné križovatky, pre zabezpečenie vyššej bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V rámci budovania križovatky sa na diaľnici D1 buduje podjazd pre križovanie s novou mestskou komunikáciou.

VIDEO: Pozrite si, aké práce aktuálne prebiehajú na Triblavine.
Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #Národná diaľničná spoločnosť #Triblavina #D4R7
Články podľa značiek