Začala sa očakávaná rekonštrukcia cesty spájajúcej Považie a Záhorie

Oficiálne sa začala II. etapa rekonštrukcie cesty č. II/581 medzi Novým Mestom nad Váhom a Myjavou. Úsek dlhý 4,6 kilometra bude stáť 4,6 millióna.

09.06.2021 20:00
debata
zväčšiť Modernizácia úseku od Myjavy po Hrašné bude...
TSK2 Modernizácia úseku od Myjavy po Hrašné bude stáť 4,6 milióna eur.

Prvým zápisom do stavebného denníka odštartoval práce na II. etape rekonštrukcie cesty č. II/581 medzi Novým Mestom nad Váhom a Myjavou trenčiansky župan Jaroslav Baška spoločne so zástupcom zhotoviteľa, ktorým je Skanska SK. Rekonštrukcia plynulo nadväzuje na ukončenú I. etapu modernizácie tejto cesty, ktorá skončila v októbri. V rámci nej sa rekonštruoval kratší úsek za Bzincami pod Javorinou.

Ďalší rekonštruovaný úsek od Myjavy po obec Hrašné je dlhý 4,6 kilometra a jeho rekonštrukcia bude stáť 4,6 milióna eur, peniaze pochádzajú z eurofondov.

„Na druhú etapu rekonštrukcie tejto cesty použijeme viac ako 4,6 milióna eur z eurofondov. Zhotoviteľ má na jej modernizáciu približne 9 mesiacov. Pracovať sa bude za plnej prevádzky a obmedzenia budú len čiastočné. Ide o náročný úsek cesty, osádzať sa budú mikropilóty, opraví sa gravitačný múr či 20 priepustov. V niektorých častiach dôjde k výmene podložia cesty až do hĺbky 1,6 metra,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

„Nebudeme robiť na jednom mieste, ale celá táto rekonštrukcia bude rozdelená na viac častí, na ktorých budeme postupne realizovať mikropilóty, ktoré budú v celkovej dĺžke 1440 metrov. Všetko sa bude realizovať v polovičnom profile, aby bola zabezpečená doprava,“ upresnil zástupca spoločnosti Skanska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oprava ciest #cesta II. triedy #cesta č. II/581
Články podľa značiek