V Bratislave na zastávkach pribudli nové elektronické tabule

Nové tabule zobrazujú nielen informácie o spojoch, ale aj aktuality, sú vybavené kamerovým systémom a dokážu ich ovládať aj nevidiaci. Pribudlo ich spolu 124.

11.06.2021 12:00
Informačná tabuľa, DPB Foto:
V Bratislave na 118 zastávkach pribudlo 124 nových informačných tabúľ.
debata (1)

Bratislavský dopravný podnik v priebehu posledných týždňov vo veľkom inštaloval nové elektronické informačné tabule na zastávky. Na 118 zastávkach ich bolo nainštalovaných spolu 124, sú osem-, šesť- alebo štvoriadkové.

Cestujúci prostredníctvom nich získajú detailný prehľad nielen o príchodoch spojov, ale aj o očakávaných najbližších spojoch a v spodnom riadku sú aktuality z dispečingu, týkajúce sa výluk a ďalších zmien.

V BRATISLAVE PRIBUDLO 124 ZASTÁVKOVÝCH ELEKTRONICKÝCH INFORMAČNÝCH TABÚĽ#mames­polocnyciel #dopravnypodnik­bratislava

Uverejnil používateľ Dopravný podnik Bratislava Utorok 8. júna 2021

Okrem toho dispečeri dokážu vďaka audiosystému upozorniť cestujúcich na zastávke na mimoriadne a neočakávané udalosti. Spolu s tabuľami bol sprevádzkovaný aj kamerový systém, ktorý má v správe mestská polícia. A tabuľa slúži aj nevidiacim. Po stlačení príslušného tlačľdla na svojom ovládači si vypočujú hlásenie celého obsahu, ktorý aktuálne zobrazuje.

Najviac tabúľ̌ bolo osadených v Ružinove (30) a v Petržalke (27), pričom tabule pribudli najmä na autobusových a trolejbusových zastávkach. Električkové zastávky budú riešené počas plánovaných modernizácií električkových radiál.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MHD #cestujúci #DPB #informačné tabule #zastávky
Články podľa značiek