Nové foto: Západný obchvat Prešova sa oneskorí

Zhotoviteľ, ktorým je združenie spoločností Eurovia SK, Doprastav a Metrostav, požiadal o predĺženie lehoty výstavby do jesene 2021.

13.06.2021 18:00
debata (8)
Západný obchvat Prešova bude dlhý necelých 8... Foto: NDS
Západný obchvat Prešova, D1 Západný obchvat Prešova bude dlhý necelých 8 kilometrov.

Diaľnica D1, teda západný obchvat mesta Prešov prechádza tunelom v celkovej dĺžke 2,2 km a na komunikačný systém je napojená v dvoch mimoúrovňových križovatkách.

Úsek diaľnice D1 Prešov, západ – Prešov, juh bude priamym pokračovaním úseku D1 Svinia – Prešov, západ. V prvej mimoúrovňovej križovatke Prešov, juh je navrhovaná diaľnica napojená na jestvujúcu diaľnicu D1 Prešov – Budimír. Doteraz celý objem dopravy prechádza po cestách mesta Prešov, čo so sebou prináša negatívne vplyvy na životné prostredie.

Západný obchvat Prešova
Západný obchvat Prešova
+5Západný obchvat Prešova

Diaľnica D1, ako sme už napísali, bude tvoriť „západný“ obchvat mesta Prešov a rýchlostná cesta R4 bude tvoriť jeho „severný“ obchvat. Tieto komunikácie sú navzájom prepojené v druhej budovanej mimoúrovňovej križovatke Prešov, západ, pričom jednou z funkcií je previesť predovšetkým tranzitnú dopravu mimo obývané územie mesta. Preto je križovatka navrhnutá tak, aby prepájala všetky smery a všetky kategórie ciest. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou. vyzerá to však, že sa mierne oneskorí.

Ako informovala na sociálnej sieti Národná diaľničná spoločnosť počas kontrolného dňa stavby D1 sa potvrdilo, že vyššia moc v podobe pandémie Covid – 19 znemožní a skomplikuje zhotoviteľovi odovzdať diaľničný úsek s tunelom Prešov v zmluvnom termíne. Ten bol stanovený na jún 2021. Zhotoviteľ, ktorým je združenie spoločností Eurovia SK, Doprastav a Metrostav, požiadal o predĺženie lehoty výstavby do jesene 2021.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #Národná diaľničná spoločnosť #Obchvat Prešova #západný obchvat Prešova
Články podľa značiek