Rozbieha sa veľká rekonštrukcia mosta na D2! Pripravte sa na kolóny

Tento rok sa kompletne opraví pravý diaľničný most v smere z Malaciek do Bratislavy nad železničnou traťou v Lamači. Oprava bude stáť 1,3 milióna eur. V opačnom smere sa bude most opravovať budúce leto.

15.06.2021 18:00
most na D2, oprava mosta Foto:
Most na diaľnici D2 sa bude opravovať až do začiatku septembra.
debata

Most sa nachádza na diaľnici D2 v úseku medzi kilometrami 55,135 až 56,155 medzi križovatkou Lamač a bratislavským tunelom Sitina. Prípravné práce predchádzajúce jeho oprave začali už v máji a aj tie spôsobili značné komplikácie v doprave najmä v čase popoludňajšej špičky. Počas nich sa vybudovali hlavne prejazdy stredným deliacim pásom pred a za mostom.

Teraz zhotoviteľ opravy kompletne vybúra mostný zvršok zahŕňajúci vozovku, vyrovnávací betón, pôvodnú hydroizoláciu, odvodnenie, rímsy, mostné závery a prechodové dosky. Most dostane nový mostný zvršok, na ktorý následne budú opäť osadené bezpečnostné zariadenia. Súčasťou prác je aj úprava terénu pod mostom, preloženie vedenia informačného systému diaľnice a ostatných sietí.

Most na vjazde do Bratislavy sa opraví behom... Foto: NDS
most2 Most na vjazde do Bratislavy sa opraví behom tohto leta, v opačnom smere o rok.

Najväčší rozsah prác je plánovaný na júl a august. Zvolený termín bol schválený Ministerstvom dopravy a výstavby SR ako príslušným cestným správnym orgánom, Prezídiom Policajného zboru SR a zároveň sa zohľadnili aj požiadavky mestských častí Lamač a Dúbravka.

Počas vybudovania prejazdov cez stred diaľnice bolo potrebné počítať s dopravným obmedzením v oboch jazdných pásoch dotknutého úseku diaľnice D2, jazdné pruhy boli zúžené a posunuté k vonkajšiemu okraju vozovky. V najbližších dňoch sa celá doprava presmeruje na diaľnici do ľavého jazdného pásu, v ktorom zostanú zachované dva jazdné pruhy v smere do Brna. Premávka v smere do Bratislavy bude vedená v jednom jazdnom pruhu. Práce budú trvať až do začiatku septembra a oprava mostu bude stáť 1,3 milióna eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tunel Sitina #oprava mosta #diaľnica D2 #NDS. diaľničný most
Články podľa značiek