Pozor: Parkovanie na Štrbskom plese sa výrazne skomplikuje

Nebude sa dať parkovať ani pri bežeckých tratiach a ani pri hoteli FIS. Po naplnení kapacít budú autá presmerované do Tatranskej Štrby.

23.06.2021 20:00
parkovanie, Tatry Foto:
Parkovanie v Tarách, resp. na Štrbskom plese sa skomplikuje a dočasne navyše nebude jazdiť ani zubačka. (Ilustračné foto)
debata (5)

Štrbské Pleso vo Vysokých Tatrách avizovalo na aktuálnu letnú turistickú sezónu zmenu v oblasti dopravy a parkovania. Nebude sa už parkovať v športovom areáli na bežeckých tratiach. Rovnako parkovisko pri hoteli FIS už nebude určené pre verejnosť, ale len pre dopravnú obsluhu.

„Týmto riešením sa síce dosť podstatne znížia už dnes chýbajúce parkovacie miesta, ale o to väčší dôraz sa bude dávať na ochranu prírodného prostredia na Štrbskom Plese vrátane zvýšenia bezpečnosti pre návštevníkov,“ uviedla Anna Hurajtová z obecného úradu v Štrbe.

Po naplnení parkovacej kapacity Štrbského Plesa na vyznačených parkoviskách bude doprava presmerovaná do Tatranskej Štrby, kde bude pripravená dočasná parkovacia plocha pre osobné autá. „Odtiaľ bude možné využiť náhradnú autobusovú dopravu za zatiaľ nefungujúcu zubačku, ktorá sa bude rekonštruovať do septembra tohto roka. Okrem toho bude priamo pri tejto odstavnej ploche možnosť nastúpiť na pravidelnú autobusovú dopravu SAD Poprad, ktorá turistov odvezie na centrálne parkovisko na Štrbskom Plese,“ doplnila Hurajtová.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #parkovanie #Štrbské pleso
Články podľa značiek