Senicu čaká dopravný armagedon. Opravujú tri kľúčové úseky naraz

Na ceste I/51 od stredy opravujú tri úseky naraz, nákladnú dopravu odklonia. Vodiči musia počítať s komplikáciami na prieťahu Senicou, ďalej na horskom priechode Biela hora a v úseku Radošovce – Lopašov.

25.06.2021 20:00
debata
Rekonštrukcia hlavného ťahu spôsobí v Senici... Foto: Senica/facebook
senica Rekonštrukcia hlavného ťahu spôsobí v Senici dopravné problémy.

Slovenská správa ciest po niekoľkých rokoch avíz a čakania pristúpila ako správca k rekonštrukcii hlavného ťahu mestom Senica – komunikácie prvej triedy I/51 (od kruhovej križovatky smerom na Trnavu, po kruhovú križovatku smerom na Holíč). Pôjde o frézovanie podkladu a položenie novej asfaltovej vrstvy v celkovej dĺžke cca 2,5 kilometra.

Rekonštrukcia cesty I/51 v jej západnej časti bude pokračovať prácami na troch úsekoch súčasne, uvádza sa na oficiálnych stránkach mesta Senica. Vodiči musia počítať s komplikáciami na prieťahu Senicou, ďalej na horskom priechode Biela hora a v úseku Radošovce – Lopašov. V prípade Senice a Bielej hory odklonia nákladnú dopravu. Termín začiatku prác bol určený na stredu 23. júna.

Práce budú trvať do 8. augusta. Nákladnú dopravu odklonia na obchádzkové trasy. V dňoch 9. – 11. júla bude úplná uzávierka križovatky pri obchodnom dome Kaufland.

Zmeny pre nákladnú dopravu

  • Smer Trnava – Kúty: odklon z kruhovej križovatky pri Alcheme na komunikáciu Kaplinské pole cez križovatku s Kasárenskou ulicou, ďalej po Kasárenskej ulici a na napojenie na križovatku so Železničnou ulicou do Čáčova a späť v opačnom poradí.
  • Smer Trnava – Holíč: odklon z kruhovej križovatky pri Alcheme na komunikáciu Kaplinské pole po križovatku s Priemyselnou ulicou, ďalej po ulici Priemyselná ku križovatke s Hviezdoslavovou, cez celú Hviezdoslavovu ulicu po svetelnú križovatku na Námestí oslobodenia a späť v opačnom poradí.

Dodávateľom prác za 743-tisíc eur je združenie CSLM a MBM západ. Opravu cesty bude zhotoviteľ podľa Jána Miháľa z Mestského úradu v Senici robiť po približne 200– až 250-metrových úsekoch, aby nedošlo k úplnému ochromeniu dopravy v meste. „Ale aj tak sa treba obrniť trpezlivosťou a sledovať a rešpektovať dočasné dopravné značenia a obchádzky. Práce sa začnú za kruhovým objazdom pri čerpacej stanici Alchem,“ dodal Ján Miháľ .

Na horskom priechode Biela hora dostane nový asfaltový povrch úsek dlhý 3,6 kilometra, nákladná doprava bude aj v tomto prípade odklonená. Koniec prác za 824-tisíc eur bol stanovený na 20. júla. V úseku Radošovce – Lopašov (okres Skalica) bude za 827-tisíc eur zrekonštrruovaný úsek dlhý takmer 3,2 kilometra, práce majú ukončiť do 18. júla. Zákazku na tento úsek rovnako aj na Bielu horu získala vo verejnom obstarávaní spoločnosť Skanska SK.

debata chyba
Viac na túto tému: #Senica #oprava ciest #kolóny #cesta I/51
Články podľa značiek