Dobrá správa: Cesta na Muráni je sprejazdnená, môžu tam aj kamióny!

Oprava cesty II/531 ešte nie je úplne dokončená, trvať by mala do konca októbra. V niektorých úsekoch budú dovtedy semafory. Interval čakania na nich bude jedna alebo dve minúty.

19.07.2021 18:00
debata (1)
Cestu druhej triedy II/531 medzi obcami Muráň a... Foto: Pravda, Eva Štenclová, TASR/Branislav Caban
SR Muráň doprava dažde cesta poškodenie BBX Cestu druhej triedy II/531 medzi obcami Muráň a Predná Hora v okrese Revúca, vážne poškodili v nedeľu 28. júna 2020 silné prívalové dažde.

Banskobystričania sa môžu tešiť. Dlhodobo uzatvorená cesta II/531 medzi Muráňom a Muránskou Hutou je už opäť prejazdná – aj keď zatiaľ nie úplne plynulo. Tú ešte v júni minulého roku poškodila prívalová voda na niekoľkých úsekoch a stala sa neprejazdnou. Obchádzky merali niekoľko desiatok kilometrov.

Práce na sanácii zosuvu budú, podľa informácií, ktoré Baskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zverejnil na svojom webe, aj naďalej pokračovať. Obmedzenia však budú už len lokálne a riadené svetelnou signalizáciou s intervalom čakania 1 – 2 minúty. To je namiesto rádovo desiatky minút trvajúcich obchádzok bude pre väčšinu vodičov určite viac, než prijateľné.

„Na ceste už nebude obmedzenie prejazdu nákladných vozidiel a je zrušená obchádzková trasa cez Brezno. Rovnako prestali platiť výnimky na prejazd po dočasnej obchádzkovej trase cez Národný park Muránska planina, ktoré mali niektoré vozidlá. Na tejto trase začnú zároveň prebiehať práce na pokládke asfaltu v rámci opráv po skončení jej užívania,“ vysvetlil Peter Ošvát zo spoločnosti Skanska SK, ktorá stavbu realizuje.

Muráň, rozbitá cesta, les, Štefan Vaľo Čítajte viac Matovič kontra Lunter. Úspora alebo premiérova hra s miliónmi?

Od pondelku 19. júla prišlo aj k zmene cestovného poriadku prímestskej autobusovej linky č. 608400. „Zmeny cestovného poriadku spočívajú v obnovení bežného režimu prevádzky jednotlivých spojov na autobusovej linke Jelšava – Revúca – Muráň – Poprad s prevádzkovou úpravou všetkých spojov, zreálnením a zjednotením jazdných dôb a rovnomernejším rozložením súbežných spojov v úseku Revúca – Muráň a späť. Súčasne prichádza k úprave časov a trasy spojov, kvôli zabezpečeniu prestupov na vlaky a autobusy v Revúcej, Červenej Skale a Poprade,“ povedal Miroslav Vyka, riaditeľ odboru verejnej dopravy Úradu BBSK.

„Podľa zhotoviteľa je predpokladaný termín ukončenia prác na ceste do konca októbra, v závislosti na klimatických a iných podmienkach. Vidíme, že práce postupujú dobre a zhotoviteľ plní, k čomu sa zaviazal, čoho dôkazom bolo aj dočasné sprejazdnenie celého úseku počas zimného obdobia. Verím, že na jeseň verejnosti odovzdáme do užívania už kompletne opravenú cestu bez obmedzení,“ uzavrel predseda BBSK Ján Lunter.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Muráň - Muránska planina #cestna na Muráni #oprava cesty #cesta II/531
Články podľa značiek