Vodiči pozor! Od dnes platíte v Trnave za parkovanie viac

Okrem zdraženia parkovania vznikla v Trnave aj nová rezidentská zóna R1, kde bude parkovanie spoplatnené 24 hodín denne.

01.08.2021 15:44
auto, parkovanie, Trnava, parkovacie miesto Foto: ,
Za parkovanie si Trnavčania a aj návštevníci mesta od dnešného priplatia. (Ilustračné foto)
debata

Parkovanie v Trnave je štandardne rozložené do zón, parkovací systém spravuje priamo mesto. K trom základným, označeným A, B a C pribudla nová rezidentská zóna R1. V nej stojí hodina parkovania euro a jej súčasťou sú lokalita Ľudmily Podjavorinskej, B. S. Timravy a Sladovnícka 4 – 12.

Najdrahšie parkovanie v cene 1,40 za hodinu (1,60 pri platbe cez SMS) je v centre, teda v zóne A. Parkovanie v centre mesta bude podľa informácií, zverejnených na webe mesta, spoplatnené nasledovne:

zväčšiť Od 1. augusta zaplatia motoristi za parkovanie... Foto: doprava.trnava.sk
Cena parkovania v Trnave Od 1. augusta zaplatia motoristi za parkovanie viac, toto sú ceny v centre mesta.

Do všetkých zón si možno zakúpiť aj parkovacie karty s rôznou dĺžkou platnosti a rôznymi cenami, podľa toho, či ide o Trnavčanov, rezidentov, alebo motoristov odinakiaľ. Presný zoznam cien a zón nájdete na webe doprava.trnava­.sk.

Len pre zaujímavosť, v prípade celomestských kariet stojí ročná parkovacia karta Trnava (neviazaná na pobyt) 600 eur a ročná celomestská karta Trnavčan 400 eur. Pri platbách sa bude odlišovať rezident mesta, rezident konkrétnej zóny a návštevník.

zväčšiť Ceny celomestských kariet pre domácich a... Foto: doprava.trnava.sk
Parkovanie v Trnave Ceny celomestských kariet pre domácich a návštevníkov.

Všetky možnosti úhrady parkovného budú zverejnené aj na infotabuliach priamo v spoplatnených zónach. Okrem webovej aplikácie a parkovacích kartách sa bude dať platiť aj prostredníctvom SMS správ (ako doteraz na číslo 2200 v tvare napr. TTA TT111AA 2, teda zóna, EČV a počet hodín) a v parkovacích automatoch.

V prvých týždňoch regulácie parkovania ostávajú v meste pôvodné parkovacie automaty, ktoré neskôr nahradia nové. K výmene malo dôjsť k 1. augustu, z dôvodu koronakrízy sa však ich dodanie oneskorí, keďže výrobcovi automatov neboli dodané potrebné komponenty. V nových automatoch sa bude dať platiť aj platobnou kartou a parkovací lístok budú vedieť poslať tiež e-mailom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #parkovanie #parkovacia politika #parkovanie v Trnave #ceny parkovania
Články podľa značiek