Bratislavský VW preruší výrobu SUV. Chýbajú mu súčiastky

Výroba luxusných vozidiel bude zastavená od pondelka (16. 8.) do stredy (18. 8.).

12.08.2021 15:50
Zuzana Čaputová na návšteve Volkswagenu Foto:
Zuzana Čaputová na návšteve Volkswagenu
debata

Bratislavský závod automobilky Volkswagen Slovakia obmedzí pre nedostatok polovodičových súčiastok výrobu SUV aj po skončení celozávodnej dovolenky. Výroba luxusných vozidiel bude zastavená od pondelka (16. 8.) do stredy (18. 8.). V týchto dňoch bude čiastočne obmedzená aj výroba malých mestských vozidiel. Vo štvrtok o tom TASR informovala hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová, ktorá nevylúčila ani ďalšie prispôsobovanie výroby.

„V dôsledku rastúceho dopytu po elektronike na jednej strane, ako aj na základe vysokého dopytu na trhu s automobilmi na druhej strane, prichádza naďalej k nedostatkom v zásobovaní automobilového priemyslu. Následkami je prispôsobovanie automobilovej produkcie naprieč celým odvetvím, čo sa dotýka aj značiek koncernu Volkswagen,“ uviedla Makayová.

VW - podnikové párky Čítajte viac Z Volkswagenu bude vegetarián. Legendárne ‘autopárky‘ končia po 48 rokoch!

Za nedostatkom súčiastok je podľa hovorkyne nové vypuknutie ochorenia COVID-19 v Ázii, ktoré spôsobilo opätovné zatvorenie fabrík dôležitých výrobcov polovodičov. „Aktuálne vychádzame z toho, že v 3. kvartáli 2021 bude zásobovanie čipmi naďalej veľmi nestále, situácia zostane napätá a čipová kríza zároveň dosiahne svoj vrchol,“ dodala Kovarovič Makayová. Do konca roka Volkswagen očakáva zlepšenie dostupnosti čipov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #elektronika v autách #čipy do áut
Články podľa značiek