Odpočívadlo na R4 má byť hotové do konca budúceho roka. Ako prebieha jeho výstavba?

Odpočívadlo Milhosť bude situované na rýchlostnej ceste R4 Košice – Milhosť. Stáť bude zhruba 10 miliónov eur. Hotové by mohlo byť koncom budúceho roka.

15.08.2021 18:00
debata (5)
VIDEO: Pozrite si aktuálne zábery Národnej diaľničnej spoločnosti z výstavby odpočívadla Milhosť.
Video

Aktuálne sa na stavbe realizuje sendvičový, teda vrstevný násyp na strane pravostranného odpočívadla. Zároveň prebieha znižovanie terénu na projektovanú úroveň sanácie na mieste budúceho ľavostranného odpočívadla, teda smerom od hraníc na Košice.

Nové odpočívadlo Milhosť bude slúžiť aj na kontrolu hmotnosti vozidiel s možnosťou ich vrátenia na územie krajiny z ktorej prišli. Toto otočenie umožnia navrhnuté komunikácie napájajúce sa na existujúcu prístupovú cestu ponad cestu R4, ktoré vzájomne prepoja obe strany.

Obojstranné odpočívadlo na rýchlostnej ceste R4 Košice – Milhosť v blízkosti hraníc s Maďarskom bude naozaj nadštandardne veľké. Bude na ňom 77 parkovacích miest pre tranzit z Maďarska a 60 pre opačný smer. Bude aj dobre vybavené, takže sa na ňom budú dať kúpiť elektronické diaľničné známky, mýtne palubné jednotky a bude tam aj posedenie a sprchy. Celé odpočívadlo bude monitorované kamerami.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #R4 #odpočívadlo
Články podľa značiek