Na pápeža autom (II.): Dopravu obmedzia aj v Košiciach. Buďte pripravení

Už od pondelkového rána až do stredajšieho predpoludnia budú uzatvorené cesty v okolí štadióna Lokomotívy. Konkrétne pôjde o ulicu Za štadiónom, Kavečiansku ulicu, Kostoliansku cestu a Čermeľskú cestu.

11.09.2021 12:00
Mexiko Vatikán pápež Ciudad Juarez Foto:
Pápež priletí na košické letisko v utorok doobeda. (Ilustračné foto)
debata (4)

V deň stretnutia bude doprava v Košiciach s istými obmedzeniami a k štadiónu Lokomotíva a k Luníku IX sa nebude možné dostať osobnými autami alebo autobusmi. Tie budú odstavené na záchytných parkoviskách.

Z toho dôvodu bude zabezpečená bezplatná kyvadlová doprava zo záchytných parkovísk. Po registrácii skupín budú organizátori posielať zodpovedným osobám za skupiny spätné maily s organizačnými pokynmi a podrobnými inštrukciami k parkovaniu.

Pápež František Čítajte viac Na pápeža autom (I.): Pozor, Bratislavu čakajú policajné manévre! Prešov, pápež, pódium Čítajte viac Na pápeža autom (III.): Pozor v Prešove. Tieto ulice budú uzavreté

Informácie o doprave v Košiciach a parkovaní bude možné počúvať cez Rádio Slovensko na frekvencii 96,6 MHz, ktoré bude pravidelne informovať o napĺňaní parkovísk pre autobusy a autá.

Záchytné parkoviská s kyvadlovou dopravou

Nielen účastníci stretnutí s pápežom môžu počas celého dňa využiť označené záchytné parkoviská pri OC Optima, pri OC Kaufland na Moldavskej ceste, pri Železničnej a autobusovej stanici, pri OC Metro na Sídlisku Ťahanovce alebo vo Vozovni Dopravného podniku mesta Košice na Hornádskej ulici neďaleko odbočky z Prešovskej cesty.

Odtiaľ organizátori odporúčajú využívať kyvadlovú dopravu MHD, ktorá bude premávať v pravidelných intervaloch. Jazda v prostriedkoch MHD v Košiciach bude 14. septembra bezplatná s výnimkou nočných spojov.

zväčšiť Košice - záchytné parkoviská v čase konania... Foto: Kosice.sk
obrazok 1 Košice - záchytné parkoviská v čase konania návštevy pápeža

Plánované obmedzenia

zväčšiť Návšteva pápeža - dopravné obmedzenia v... Foto: Polícia SR
kosice 13 Návšteva pápeža - dopravné obmedzenia v Košiciach 13. septembra.

Ako informuje web Kosice.sk už od pondelkového rána až do stredajšieho predpoludnia budú uzatvorené cesty v okolí štadióna Lokomotívy. Konkrétne pôjde o ulicu Za štadiónom, Kavečiansku ulicu, Kostoliansku cestu a Čermeľskú cestu.

V utorok predpoludním je v súvislosti s príletom pápeža na košické letisko a jeho presunom do Prešova potrebné počítať s obmedzeniami najmä na príjazdovej ceste k letisku v mestskej časti Pereš, ďalej pri Moste VSS, Južnom nábreží, Prešovskej ceste a smerom na diaľnicu D1 až po Prešov. Predpokladané uzatvorenie tohto úseku by malo nastať medzi 8.45 – 10.30 hod., keď by mala byť zároveň úplne vylúčená akákoľvek doprava na úseku diaľnice D1 z Košíc do Prešova.

zväčšiť Návšteva pápeža - dopravné obmedzenia v... Foto: Polícia SR
kosice Návšteva pápeža - dopravné obmedzenia v Košiciach 14. septembra.

Okolo obeda by Košičania a návštevníci mesta nemali cestovať z diaľnice D1 na Hlavnú ulicu, keďže od 12.00 hod. bude úplne uzatvorený úsek diaľnice D1 z Prešova ako aj cesta od Zeleného dvora po Komenského ulicu a niektoré ulice v centre mesta.

V popoludňajších hodinách od 15.00 hod. sa očakávajú dopravné komplikácie najmä v okolí sídliska Mier, na Prešovskej ceste, Južnom nábreží, Moste VSS, Červenom rakovi, Triede KVP a Luník IX, ktoré budú pre dopravu uzavreté.

Zároveň kamiónová doprava nad 3,5 tony nebude môcť v utorok od 8.00 hod. až do ukončenia opatrení súvisiacich s návštevou pápeža premávať na diaľnici a ani obchvate Košíc.

zväčšiť Košice - uzávierky v čase konania návštevy pápeža Foto: Kosice.sk
obrazok 0 Košice - uzávierky v čase konania návštevy pápeža
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #dopravné obmedzenia #návšteva pápeža Františka na Slovensku
Články podľa značiek