Prevezte sa s nami po R7, otvorený je jej ďalší úsek

V sobotu vo večerných hodinách otvorili 6,3 km dlhý úsek rýchlostnej cesty R7 od križovatky Bratislava – Juh po križovatku Bratislava – Nivy (Prievoz).

02.10.2021 22:39 , aktualizované: 03.10.2021 20:50
SR D4R7 diaľnica výstavba úsek Bratislava Juh... Foto:
Takto vyzerala mimoúrovňová križovatka Nivy na rýchlostnej ceste R7 pred pol rokom. Od soboty je už sprístupnená motoristom.
debata (31)

Po tom, ako bol minulý týždeň sprejazdnený Lužný most a spolu s ním 4,3 kilometra dlhý úsek diaľnice D4 sme sa tento týždeň v sobotu v neskorých večerných hodinách dočkali aj otvorenia ďalšej významnej časti nultého, respektíve vonkajšieho obchvatu Bratislavy.

VIDEO: Prevezte sa s nami po otvorenej časti rýchlostnej cesty R7. Dorazíte po nej priamo na Bajkalskú ulicu v Bratislave.

Video

Ide o viac, než 6,3 kilometra dlhý úsek, ktorý je pokračovaním rýchlostnej cesty R7. Začiatok tohto úseku R7 sa napája na Bajkalskú ulicu a je spojený s existujúcou diaľničnou sieťou, konkrétne prostredníctvom D1 v mieste mimoúrovňovej križovatky Prievoz, ktorej vetvy budú otvorené v neskoršej etape. Potom prechádza lokalitou Malé Pálenisko, vedie cez Malý Dunaj a následne popri západnom okraji rafinérie Slovnaft.

zväčšiť Otvorený je ďalší 6,3 kilometrový úsek R7 až po... Foto: D4R7
Aktuálna mapa projektu D4R7, 26. September 2021 Otvorený je ďalší 6,3 kilometrový úsek R7 až po križovatku Nivy.

Otvorili už aj úsek D4 od križovatky Bratislava-Jarovce

V nedeľu vo večerných hodinách otvorili 2,2 kilometra dlhý úsek D4 od križovatky Bratislava-Jarovce po križovatku Bratislava-Petržalka (Rusovce). Informoval o tom hlavný zhotoviteľ stavby D4R7 Construction.

Vďaka tomuto kroku sa budú môcť podľa zhotoviteľa stavby vodiči smerujúci z D2 alebo Rakúska priamo napojiť na už otvorený Lužný most a pokračovať po D4 až po križovatku Bratislava-Východ (Ivanka-Západ). Rovnako tak budú môcť využiť aj celú R7, na ktorú sa napoja na križovatke Bratislava-Juh.

Obchvat však ešte stále nie je dokončený. Dlhodobým problémom zostane prepojenie diaľnic D1 a D4, aj keď sa najnovšie hovorí, že možno na túto strategickú križovatku nebudeme musieť čakať avizovaných 5 rokov.

Lužný most, D4R7, otorenie, Čítajte viac Lužný most je otvorený! Na ďalšie úseky obchvatu Bratislavy si ešte počkáme

Ďalším úsekom nového obchvatu Bratislavy, na ktorý si ešte pár týždňov počkáme, je úsek D4 medzi Čiernou vodou a križovatkou Bratislava – Východ. Dôvod postupného otvárania úsekov pramení podľa vyjadrenia konzorcia D4R7 z komplikovanejšej organizácie dopravy a vyvarovania sa dôsledkom možných dopravných zápch.

© Autorské práva vyhradené

31 debata chyba
Viac na túto tému: #obchvat Bratislavy #D4R7 #nultý obchvat Bratislavy #vonkajší obchvat Bratislavy
Články podľa značiek