Ako sa buduje R2 cez Novohrad? Pozrite si video

Poďte sa s Národnou diaľničnou spoločnosťou pozrieť, ako sa postupne buduje 13,5 kilometrov dlhý úsek R2 Mýtna - Lovinobaňa, Tomášovce.

08.12.2021 20:00
debata (5)

Trasa rýchlostnej cesty R2 je vedená nížinou otvárajúceho sa údolia Krivánskeho potoka, v súbehu so železničnou traťou Zvolen – Fiľakovo a cestou I/16, pričom obchádza samotnú obec Mýtna.

Video

Po vykrižovaní s cestou I/16 a železničnou traťou, pričom rýchlostná cesta je vedená ponad oba dopravné koridory, vchádza trasa do katastra obce Divín. Tu pokračuje trasa v úzkom páse na úpätí pahorkov Divínskeho hája. Je to jediné miesto v koridore železničnej trate, Krivánskeho potoka a jestvujúcej zástavby s akceptovateľným dopadom na životné prostredie.

R3 Tvrdošín - Nižná Čítajte viac Nové zábery na obchvat Tvrdošína. Pozrite si, ako pokročila výstavba

Dôsledkom umiestenia stavby vznikla potreba na vybudovanie objektov vhodných pre migráciu zveri. Po opustení Divínskeho hája a prekrižovaní širokého údolia Krivánskeho potoka a železničnej trate pokračuje trasa severovýchodne od obce Podrečany v súbehu s cestou I/16 až do konca úseku.

Dĺžka stavby je 13 500 metrov. Tento úsek sa začal stavať v auguste 2019. Celková hodnota stavby je takmer 128 miliónov eur (bez DPH). Financovaná je zo štátneho rozpočtu. Predpokladaný termín dokončenia tohto úseku je november 2022.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #diaľnice #NDS #R2 #Mýtna – Lovinobaňa
Články podľa značiek