Na lyžovačku komplikovanejšie. Parkovanie v Demänovskej doline sa mení

Záchytné parkovisko bude bezplatné. Všetky ostatné oficiálne parkovacie miesta prevádzkované lyžiarskym strediskom aj ďalšími subjektmi budú spoplatnené.

13.12.2021 19:00
SR kalamita Nízke Tatry Chopok Jasná vietor... Foto:
V Demänovskej doline obmedzia neoficiálne parkovacie plochy. (Il. foto)
debata (3)

Individuálna automobilová doprava v Demänovskej Doline bude fungovať v novom režime. Do platnosti vstúpi od otvorenia prevádzky lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry. Cieľom je znížiť záťaž na životné prostredie a motivovať ľudí na bezplatné parkovanie v podhorí, častejšie využívanie hromadnej dopravy či zdieľanie áut.

„Koncept je postavený na štyroch základných pilieroch. Ide o zvýhodňovanie návštevníkov využívajúcich hromadnú dopravu, zvýšenie intenzity kyvadlovej dopravy, obmedzenie parkovania na nelegálnych parkovacích plochách a spoplatnenie parkovísk v stredisku,“ priblížil Marián Galajda zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts.

parkovanie, Tatry Čítajte viac Pozor: Parkovanie na Štrbskom plese sa výrazne skomplikuje

Prioritou je motivovať návštevníkov, aby autá odstavovali na bezplatnom záchytnom parkovisku Pavčina Lehota na začiatku doliny a odtiaľ sa do strediska dopravovali výrazne posilnenou kyvadlovou dopravou. K zníženiu počtu zaparkovaných áut v najvyššie položených častiach strediska má prispieť aj zrušenie nelegálnych parkovacích plôch, ku ktorému pristúpili v spolupráci s urbármi. Všetky ostatné oficiálne parkovacie miesta prevádzkované lyžiarskym strediskom aj ďalšími subjektmi budú spoplatnené.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #parkovanie #Demänovská dolina #záchytné parkoviská #spoplatnenie parkovania
Články podľa značiek