Diaľničné známky na rok 2022 sú už v predpredaji. Pozrite si ceny

Diaľničné známky na rok 2022 si už možno kúpiť cez internet. Pozor však na chybu, na nápravu máte 15 minút.

20.12.2021 20:00
dialnicna-znamka-eznamka-nds-nestandard1 Foto:
Elektronické diaľničné známky na rok 2022 sú už v predpredaji.
debata (4)

Už od začiatku týždňa sú v predpredaji elektronické diaľničné známky (EDZ) s platnosťou na rok 2022. Najjedno­duchšie si ich možno zakúpiť cez oficiálnu predajnú stránku www.eznamka.sk. V ponuke sú všetky typy diaľničných známok – ročná, 365-dňová, 30-dňová aj 10-dňová.

Typy známok:

Známky pre vozidlá

  • Diaľničná známka s ročnou platnosťou je platná od 1. januára príslušného kalendárneho roka, alebo odo dňa jej úhrady v príslušnom kalendárnom roku, do 31. januára nasledujúceho kalendárneho roka. Jej cena je 50 eur.
  • Diaľničná známka s 365-dňovou platnosťou je platná 365 dní vrátane dňa určeného užívateľom vymedzených úsekov ciest. Jej cena je 50 eur.
  • Diaľničná známka s 30-dňovou platnosťou je platná 30 dní vrátane dňa určeného. Jej cena je 14 eur.
  • Diaľničná známka s 10-dňovou platnosťou je platná 10 dní vrátane dňa určeného. Jej cena je 10 eur.

(Ak bola diaľničná známka s 30-dňovou alebo s 10-dňovou platnosťou zakúpená v decembri, táto diaľničná známka platí aj v januári nasledujúceho roka, a to do konca jej stanovenej platnosti.)

Diaľničné známky pre prípojné vozidlá majú rovnakú časovú platnosť a aj ceny, ako vyššie uvedené známky pre vozidlá. Prípojným vozidlom sa rozumie vozidlo kategórie kategórií O1 a O2, ak súčet najväčšej technicky prípustnej celkovej hmotnosti motorového vozidla kategórie M1 alebo N1 a najväčšej technicky prípustnej celkovej hmotnosti prípojného vozidla je nad 3,5 tony.

V prípade, že urobíte pri kúpe EDZ chybu, napríklad preklep v EČV a všimnete si ho, môžete požiadať o opravu, máte však na to maximálne 15 minút od vykonania úhrady.

Mapa spoplatnených úsekov slovenských ciest a diaľnic:

zväčšiť Mapa spoplatnených ciest a diaľnic na Slovensku Foto: NDS
spoplatnené cesty Mapa spoplatnených ciest a diaľnic na Slovensku
4 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #diaľničné známky #e-známka #eDZ
Články podľa značiek