Pozrite sa, ako pokračuje výstavba rýchlostnej cesty R2 v úseku Kriváň - Mýtna

Výstavba úseku rýchlostnej cesty R2 Kriváň – Mýtna začala pred niečo viac ako mesiacom. Pozrite sa, ako to na stavbe vyzerá teraz.

27.01.2022 20:00
debata (7)
Video

Výstavba vyše 9-kilometrového úseku, ktorého väčšiu časť budú tvoriť estakády, by mala stáť vyše 232 miliónov eur bez DPH. Dokončený bude zrejme koncom roku 2024 a postaví ho združenie spoločností Doprastav, Strabag a Eurovia.

zväčšiť Rýchlostná cesta R2, úsek Kriváň - Mýtna Foto: NDS
R2 krivan mytna1 Rýchlostná cesta R2, úsek Kriváň - Mýtna

Ide o technicky náročný úsek, ktorého súčasťou bude 5 km dlhá mostná estakáda v údolí Krivánskeho potoka. Táto estakáda je situovaná vo výške 15 až 45 metrov ponad trasu cesty I/16, v tesnej blízkosti vysokého napätia a existujúcej zástavby. Národná diaľničná spoločnosť zverejnila prvé fotografie, ako to na rozbiehajúcej sa stavbe vyzerá:

Pokračovanie výstavby rýchlostnej cesty R2,...
Pokračovanie výstavby rýchlostnej cesty R2,...
+2Pokračovanie výstavby rýchlostnej cesty R2,...

Po dokončení táto moderná, kapacitne vyhovujúca štvorprúdovka v dĺžke viac ako 9 km prevezme tranzitnú dopravu z okolitých obcí a odľahčí aj cestu prvej triedy. R2 je vedená v údolí Krivánskeho potoka medzi pohoriami Slovenského Rudohoria, Poľany a Javoria. Začiatok trasy nadväzuje na predchádzajúci úsek R2 Pstruša – Kriváň v dočasne upravenej mimoúrovňovej križovatke Kriváň. Koniec úseku sa pred obcou Mýtna napojí na úsek R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce.

Ide o technicky náročný úsek, ktorého súčasťou bude 5 km dlhá mostná estakáda v údolí Krivánskeho potoka. Táto estakáda je situovaná vo výške 15 – 45 m ponad trasu cesty I/16, v tesnej blízkosti vysokého napätia a existujúcej zástavby.

Trasovanie úseku Kriváň – Mýtna:

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #Národná diaľničná spoločnosť #rýchlostná cesta R2 #Kriváň - Mýtna
Články podľa značiek