V Hlohovci začína oprava mostu ponad Váh. Pre dopravu ho na pol roka zatvoria

K dopravným obmedzeniam pre autá a autobusy dôjde v noci na 20. apríla 2022 a potrvajú maximálne šesť mesiacov. Medzi 2. a 22. májom 2022 bude most uzavretý aj pre chodcov.

10.02.2022 20:00
hlohovec-most Foto:
Rekonštrukcia mostu už bola absolútne nevyhnutná.
debata (1)
VIDEO: Pozrite si župana TSK Jozefa Viskupiča k oprave mosta ponad Váh v Hlohovci
Video

Trnavský samosprávny kraj v stredu 9. februára 2022 odovzdal stavenisko zhotoviteľovi rekonštrukcie mosta cez rieku Váh v Hlohovci. Informoval o tom na svojom webe s tým, že oprava bude stáť vyše 5 miliónov eur a bude trvať 18 mesiacov. Doprava bude však na moste úplne vylúčená maximálne pol roka.

„Prvé práce budú prebiehať od polovice februára na spodnej konštrukcii mosta, pričom neovplyvnia premávku po moste. Počas dopravnej uzávery po Veľkej noci budú prebiehať technicky najnáročnejšie práce v rámci celého projektu. Preto musíme most na šesť mesiacov uzatvoriť a vylúčiť z neho automobilovú aj autobusovú dopravu. Počas troch májových týždňov nebude možné prejsť po moste ani pešo. Urobíme všetko preto, aby práce išli plynulo a za dodržania všetkých termínov, ku ktorým sme sa zaviazali,“ povedal pre web TTSK vedúci projektu zo spoločnosti SMS David Čáp.

Doprava bude na moste absolútne vylúčená... Foto: Hlohoveckymost.sk
hlohovec most3 Doprava bude na moste absolútne vylúčená maximálne 6 mesiacov.

Účelom rekonštrukcie je modernizácia konštrukcie mosta, ktorá výrazne predĺži jeho životnosť. Navyše bude most rozšírený, pričom po oboch jeho stranách vzniknú bezpečné chodníky a plnohodnotné cyklochodníky. Nové bude aj osvetlenie mosta.

Počas dopravnej uzávery 343-metrového mosta bude k dispozícii šesť obchádzkových trás, ktoré pripravil dopravný inžinier. Posilnená bude aj vlaková doprava a na ňu nadväzujúca prímestská autobusová doprava. Župa v spolupráci s mestom pripravuje aj záchytné parkoviská na oboch brehoch Váhu.

Podrobnosti o harmonograme prác, obchádzkových trasách a možnostiach cestovania verejnou dopravou treba hľadať na webe hlohoveckymos­t.sk, ktorý bol pre tento účel vytvorený.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oprava ciest #oprava mostu #most v Hlohovci #TTSK
Články podľa značiek