Ako pokračujú práce na stavbe R2 Mýtna - Lovinobaňa, Tomášovce? Pozrite si čerstvé zábery

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) uverejnila najnovšie zábery z úseku R2 Mýtna - Lovinobaňa, Tomášovce. Pozrite sa, ako to aktuálne vyzerá na stavbe.

17.03.2022 20:00
debata (1)
Video

Novobudovaný úsek rýchlostnej komunikácie „R2 Kriváň – Lovinobaňa, Tomášovce (úsek Mýtna – Tomášovce)“ bude predstavovať významné predĺženie súvislej siete rýchlostných komunikácií v novom smere na východ od Zvolena v polohe južného rýchlostného cestného ťahu na východné Slovensko.

Trasa rýchlostnej cesty R2 v záujmovom úseku je vedená nížinou otvárajúceho sa údolia Krivánskeho potoka, v súbehu so železničnou traťou Zvolen – Fiľakovo a cestou I/16, pričom obchádza samotnú obec Mýtna z juhozápadu. Po vykrižovaní s cestou I/16 a železničnou traťou, pričom rýchlostná cesta je vedená ponad oba dopravné koridory, vchádza trasa do katastra obce Divín. Tu pokračuje trasa v úzkom páse na úpätí pahorkov Divínskeho hája. Je to jediné miesto v koridore železničnej trate, Krivánskeho potoka a jestvujúcej zástavby s akceptovateľným dopadom na životné prostredie.

tunel Visnove Čítajte viac Video: Pozrite sa, ako v zime pokročili práce na stavbe tunelu Višňové!

Dôsledkom umiestenia stavby vznikla potreba na vybudovanie objektov vhodných pre migráciu zveri. Po opustení Divínskeho hája a prekrižovaní širokého údolia Krivánskeho potoka a železničnej trate pokračuje trasa severovýchodne od obce Podrečany v súbehu s cestou I/16 až do konca úseku, kde vo vzájomnom krížení vytvárajú dočasné prepojenie – úrovňovú stykovú križovatku s cestou I/16.

Tento úsek sa začal stavať v auguste 2019. Zmluvné ukončenie výstavby je v novembri tohto roka. Celková hodnota je takmer 128 miliónov eur (bez DPH).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #výstavba diaľnic #rýchlostná cesta R2 #Mýtna – Lovinobaňa #Tomášovce
Články podľa značiek