Chystáte sa do Chorvátska? Autovlak tam bude jazdiť aj tento rok!

Autovlak do Chorvátska začne jazdiť na začiatku júna z Bratislavy dvakrát do týždňa - vždy v utorok a v piatok.

27.04.2022 20:00
Autovlak, preprava áut, Košice Foto:
Autovlak do Chorvátska bude jazdiť aj tento rok počas letnej sezóny. Aktuálne autovlaky možno využiť aj medzi Bratislavou a Košicami, prípadne Košicami a Prahou a Popradom a Prahou. (Il. foto)
debata

V letnej sezóne 2022 bude opäť, tak ako v minulom roku, premávať autovlak z Bratislavy do chorvátskeho Splitu. Vlak by mal mať predĺženú periódu jazdy nasledovne: EN 1153 bude vedený v letnej sezóne od 3. 6. do 23. 9. dvakrát týždenne s odchodmi z Bratislavy vždy v utorok a v piatok o 15:51.

Do Splitu vlak dorazí ráno približne 10 minút pred desiatou. Späť zo Splitu do Bratislavy bude premávať v stredu a v sobotu večer od 4. 6. do 24. 9., do Bratislavy bude prichádzať nasledujúce ráno o 10:49. Vlak bude zostavený z vozňov na spanie, sedačkových vozňov a vozňa na prepravu automobilov.

Keďže ide o vlak, vypravovaný v spolupráci s rakúskym prepravcom, zatiaľ nie je možné zakúpiť lístok online cez slovenský web ZSSK, ale priamo na stanici je to možné, prípadne cez infolinku alebo v pobočkách rakúskej ÖBB. Ceny závisia aj od dostupnosti lístkov v rámci špeciálnej ponuky rakúskej strany na obmedzený počet áut v predpredaji.

Čisto orientačne jednosmerný štandardný lístok pre auto z Bratislavy do Splitu stojí 149 eur a pre motorku 99 eur. Ide o sumu, nezahŕňajúcu lístky pre posádku, kde bude na výber sedenie, respektíve lôžkové kupé.

V každom prípade, ak uvažujete o využití autovlaku, treba sa rozhodnúť čo najskôr, má totiž obmedzenú kapacitu (v minulom roku to bolo 10 osobných automobilov) a miesta sa už v tomto času podľa našich informácií dosť zapĺňajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #Split #autovlak #preprava áut #dovolenka v Chorvátsku
Články podľa značiek