Ako prebieha výstavba obchvatu Košíc? Pozrite si, čo hovoria odborníci z NDS

Ako vyzeralo prvotné štádium príprav úseku R2 Košice, Šaca - Košické Oľšany? A čo bude zaťažkávacou skúškou pri stavbe? Aj na tieto otázky odpovedajú odborníci z Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

07.05.2022 16:00
debata
VIDEO: Ako vyzeralo prvé štádium príprav výstavby obchvatu Košíc? Pozrite si video Národnej diaľničnej spoločnosti.
Video

Potreba dokončiť úsek R2 Košice, Šaca – Košické Olšany vyplýva zo Strategického plánu rozvoja infraštruktúry SR do roku 2030 – Masterplan – Dopravná stratégia SR, ktorý predstavuje základný dokument pre rozvoj dopravnej infraštruktúry na území Slovenskej republiky. Cieľom projektu je postupné dokončenie rýchlostného koridoru R2. Hlavnou úlohou projektu bude zlepšiť národné a medzinárodné cestné spojenie a znížiť dopravné zaťaženie na existujúcej cestnej sieti odklonením tranzitnej dopravy mimo mesta Košice.

VIDEO: Čo bude zaťažkávacou skúškou pri stavbe? Pozrite si čo hovorí odborník z NDS.
Video

Začiatok košickej R2 je v km 9,564 v križovatke Košice – Juh, kde sa napája na už postavenú rýchlostnú cestu R4 Košice – Milhosť a končí v km 23,826. V tomto mieste sa spája s diaľnicou D1 Budimír – Bidovce. Dĺžka rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany II. úsek je 14,261 km. V km 11,5 je navrhnuté veľké jednostranné odpočívadlo Valaliky, dopravne napojené na obidva smery. Súčasťou stavby je dostavba mimoúrovňovej križovatky Košice – Juh, výstavba novej mimoúrovňovej križovatky Krásna a križovatky Hrašovík.

debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #R2 #obchvat Košíc
Články podľa značiek