V Bratislave čakajte kolóny: Cez víkend štartuje 2. etapa obnovy mosta v Lamači

Na rozdiel od minulého roku budú v oboch smeroch prejazdné dva pruhy. Rýchlosť v nich bude obmedzená na šesťdesiatku.

16.05.2022 20:00
lamac Foto:
Už o pár dní štartuje druhá etapa obnovy mostu v Lamači.
debata

Už od soboty (21. mája) bude Národná diaľničná spoločnosť (NDS) pokračovať v opravovaní mosta nad železničnou traťou v bratislavskom Lamači, tentokrát v smere z Bratislavy do Malaciek. NDS o tom informuje o tom na svojom webe. Ide o most, ktorý sa nachádza na diaľnici D2 v úseku medzi kilometrami 55,135 až 56,155 medzi križovatkou Lamač a bratislavským tunelom Sitina.

Bol postavený v roku 1972. Dĺžka mosta je 48,2 metra a premosťuje dvojkoľajnú železničnú trať. Práce na jeho oprave budú prebiehať v dvoch etapách. V prvej sa rozšíri vozovka za mostom v smere na tunel Sitina a v druhej sa komplexne opraví ľavý most v smere z Bratislavy do Malaciek.

Oproti minuloročnej oprave, kedy sa rekonštruoval pravý most, sa zmení riešenie dopravy. Po rozšírení vozovky budú môcť autá jazdiť v dvoch pruhoch v oboch smeroch, čo by malo pomôcť do určitej miery eliminovať rozsiahle kolóny, ktoré vznikali najmä v úvode minuloročnej opravy.

Konkrétne to znamená, že v smere z Bratislavy do Malaciek budú oba jazdné pruhy pred opravovaným mostom presmerované do protismeru a v smere z Malaciek do Bratislavy pôjdu autá v oboch jazdných pruhov vo svojom páse, len bližšie k vonkajšiemu okraju. V opravovanom úseku bude rýchlosť Obmedzená na 60 km/h.

Práce na rozširovaní vozovky budú prebiehať 12 hodín denne, pri oprave mosta 12 alebo 24 hodín v závislosti od technologických prestávok. Cena za opravu celého mosta vrátane minuloročných prác je takmer 1,4 milióna eur bez DPH.

Predbežný harmonogram prác

  • Presmerovanie dopravy: od 21.5. od 08:00 do 22.5.
  • Rozširovanie vozovky za mostom: od 23.5. do 19.6.
  • Komplexná obnova mosta: od 20.6. do 31.8.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #kolóny #oprava mostu #most v Lamači
Články podľa značiek