Veľká dopravná operácia na D2: Štartujú opravy mosta Lamač

V druhej polovici mája budú diaľničiari pokračovať v opravovaní mosta nad železničnou traťou v Lamači, tentokrát v smere z Bratislavy do Malaciek.

20.05.2022 20:00
debata
VIDEO: Pozrite si video Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) o opravách mosta Lamač.
Video

„Práce budú prebiehať v dvoch etapách, v tej prvej rozšírime vozovku za mostom v smere na tunel Sitina a v tej druhej komplexne opravíme ľavý most v smere z Bratislavy do Malaciek. Oproti minuloročnej oprave, kedy sme rekonštruovali pravý most, sme pristúpili k obmene riešenia dopravy,“ uvádza NDS. Po rozšírení vozovky budú môcť autá jazdiť v dvoch pruhoch v oboch smeroch.

Spolu bude na oboch etapách pracovať približne 30 pracovníkov, ktorí si pomôžu 15 mechanizmami. Práce na rozširovaní vozovky budú prebiehať 12 hodín denne, pri oprave mosta 12 – 24 hodín v závislosti od technologických prestávok. „Rešpektujúc technologický postup plánujeme práce vykonávať aj cez víkendy a v noci,“ vysvetľuje NDS. Cena za opravu celého mosta vrátane minuloročných prác je 1 386 079,01 eura bez DPH.

R2 Košice, Šaca - Košické Olšany Čítajte viac Ako prebieha výstavba obchvatu Košíc? Pozrite si, čo hovoria odborníci z NDS

Most sa nachádza na diaľnici D2 v úseku medzi kilometrami 55,135 až 56,155 medzi križovatkou Lamač a bratislavským tunelom Sitina. Bol postavený v roku 1972. Dĺžka mosta je 48,2 metra a premosťuje dvojkoľajnú železničnú trať.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #NDS #Lamač #oprava mosta #diaľnica D2
Články podľa značiek