Pri Mengusovciach bude na D1 dlhšie obmedzená doprava, vrátane tunelu Bôrik

Od najbližšej soboty až do 24. júla bude diaľnica D1 čiastočne uzavretá v Mengusovciach v úseku mosta nad potokom Potôčik. Doprava bude vedená v každom smere len v jednom jazdnom pruhu.

10.06.2022 20:00
tunel Bôrik Foto:
Obmedzenie dopravy sa bude týkať aj tunelu Bôrik.
debata

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upozorňuje vodičov na čiastočnú uzáveru diaľnice D1 v úseku od mosta nad potokom Potôčik v Mengusovciach, okres Poprad. Hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková informovala, že dôvodom obmedzenia je výmena mostných záverov.

"Práce budú prebiehať naraz v oboch jazdných pásoch, rozdelené sú na dve etapy. Doprava bude obmedzená od soboty 11. júna až do 24. júla, uviedla hovorkyňa s tým, že doprava bude vedená vždy v jednom jazdnom pruhu v každom jazdnom páse. V prvej etape budú uzavreté pravé jazdné pruhy a v druhej ľavá strana vozovky. Obmedzenie počtu jazdných pruhov sa týka aj tunela Bôrik, ktorý sa nachádza priamo za predmetným mostom.

„Mostné závery sú najdôležitejšou súčasťou väčšiny mostov či estakád. Nachádzajú sa na začiatku a na konci mosta. Umožňujú pozdĺžny pohyb nosnej konštrukcie mostného objektu a slúžia na prevedenie dopravy cez dilatačnú škáru,“ objasnila Žgravčáková. Spôsob ich opravy podľa nej závisí najmä od typu mostného záveru. Na mostoch, ktoré spravuje NDS, používajú prevažne gumokovové, hrebeňové, ale aj nosníkové mostné závery typu 3W.

debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #diaľnica D1 #oprava diaľnice #Mengusovce
Články podľa značiek