Slovenský sen: V Indii vyasfaltovali 75 km diaľnice za päť dní!

Stavbárske rekordy sa nám spájajú najmä s Čínou. Teraz sa však pochlapili Indovia. Ich výkon zamieril rovno do Guinessovej knihy rekordov.

16.06.2022 20:00
debata (3)
Na stavbe nového diaľničného úseku pracovalo... Foto: Youtube
India - diaľnica Na stavbe nového diaľničného úseku pracovalo dňom i nocou 1 520 cestárov.

Indickým cestárom sa podaril husársky kúsok. Mestá Amravati a Akola spojili diaľničným úsekom s dĺžkou 75 km. Na tom by nebolo nič extra, lenže novú cestu vyasfaltovali za neuveriteľných päť dní. Presnejšie – práce začali 3. júna o 7.00 a skončili o 7. júna o 17.00. Trvali teda 105 hodín a 33 minút. Na stavbe pracovalo 800 zamestnancov Národného diaľničného úradu Indie (NHAI) a ďalších 720 zamestnancov externej spoločnosti. Ich výkon zamieril rovno do Guinessovej knihy rekordov ako najrýchlejšie postavená diaľnica.

Nový cestný úsek je súčasťou diaľnice NH-53, ktorá prechádza oblasťami Indie bohatými na nerastné suroviny a spája mestá Kalkata, Raipur, Nagpur, Dhule a Surat. Minister dopravy Nitin Gadkari vo svojom tweete uviedol: „Je to veľký moment pre celý národ. Blahoželám nášmu výnimočnému tímu.“ Indovia svojím výkonom zosadili z trónu starší rekord katarských cestárov z roku 2019. Tým trvala stavba diaľnice Al-Khor desať dní. Nám neostáva nič iné ako závidieť. Slovensku sa ani za 33 rokov od novembrovej revolúcie nepodarilo spojiť diaľnicou Bratislavu a Košice. Tunel Višňové Čítajte viac Na stavbe tunela Višňové sa ‘strácajú‘ milióny. Hrozí jej pozastavenie a súd

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #rekord #India #výstavba diaľnic #Guinessová kniha rekordov
Články podľa značiek