Stavba kysuckého privádzača na D3 pokročila. Už sa na ňom budujú mosty

Kysucký diaľničný privádzač by mohol byť predbežne sprejazdnený koncom budúceho roku.

12.09.2022 18:30
kysucky privadzac Foto:
debata

Výstavba privádzača D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto pokračuje, na úseku začínajú rásť mosty. Pripravujeme sa tam injektáž mikropilót a zakladáajú sa piliere. Už onedlho sa na tejto stavbe začne aj s nie celkom jednoduchou preložkou vysokého napätia.

Aktuálne na privádzači pracuje denne v priemere 40 mechanizmov, ktoré vykonávajú rôzne práce. Tie sa týkajú prevažne vyššie zmieneného premostenia. Realizujú sa násypy zo zlepšenej zeminy a štrkodrviny, injektáž mikropilót či budovanie plochy na realizáciu zakladania mosta. Pripravuje sa aj viazanie betonárskej výstuže piliera, pracuje sa na debnení a betonáží, viazaní výstuže na stenách opory a realizujú sa prefabrikované dielce mosta.

Na stavbe sa tiež pripravuje odstránenie starého vodovodu, stavia sa prístupová komunikácia k jednému z pilierov a taktiež základy stožiarov vysokého napätia.

Kysucká diaľnica D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec Čítajte viac Útvar hodnoty za peniaze: Kysuckú diaľnicu D3 treba dokončiť!

Dokončenie celej diaľnice D3 je prioritou podľa analytikov ÚHP prioritou z 2 dôvodov: súčasná cesta kapacitne vôbec nestačí a do roku 2030 musíme dobudovať transeurópsku dopravnú sieť (TEN-T). V súčasnosti Národná diaľničná spoločnosť pripravuje štúdiu uskutočniteľnosti na výstavbu chýbajúcich 22 kilometrov z celkových 59 km diaľnice D3, ktorej výstavba prebieha od roku 1997.

O stavbe

Diaľničný privádzač D3 prepojí cestu I/11, budúcu diaľnicu D3, cestu III/2095 a miestnu komunikáciu pri priemyselnom závode v Kysuckom Novom Meste. Celková dĺžka stavby je takmer 1,4 kilometra. Zmluvná cena výstavby je zhruba 13,7 milióna eur bez DPH. Predpokladaný termín sprejazdnenia je koncom budúceho roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #NDS #D3 #kysucká diaľnica D3 #Brodno – Kysucké Nové Mesto
Články podľa značiek