Obchvat Malokarpatska: Je dokončená úvodná etapa, pripravuje sa ďalšia

Úplne nová cesta spája diaľničnú križovatku Triblavina s cestou III/1059 v katastri obce Chorvársky Grob.

27.09.2022 20:00
obchvat Foto:
Obchvat Malokarpatska naberá čoraz reálnejšie kontúry.
debata (2)

Stavebné práce nového obchvatu obcí v mikroregióne Malokarpatska sú ukončené. Cestári položili poslednú, obrusnú vrstvu asfaltobetónu. Informoval o tom Bratislavský samosprávny kraj (BSK) na svojom webe.

Motoristi budú môcť prejsť po novej ceste už na jeseň tohto roka. Úplne nová cesta spája diaľničnú križovatku Triblavina s cestou III/1059 v katastri obce Chorvársky Grob. Nový obchvat prinesie zlepšenie dopravnej situácie, časovú úsporu pre vodičov, ale najmä odbremenenie obcí Chorvátsky Grob, Slovenský Grob a mestskej časti Vajnory od tranzitnej dopravy.

„Touto etapou nekončíme. Pripravili sme štúdiu trasovania obchvatu od Svätého Jura, cez Pezinok, Modru až po Dubovú. Na úsek zo Slovenského Grobu po Grinavu máme spracovanú dokumentáciu preúzemné rozhodnutie,“ doplnil Juraj Droba k budúc.

Práve dokončená cesta by mala byť súčasťou veľkého obchvatu, ktorý pomôže vyriešiť kritickú dopravnú situáciu v mikroregióne Malokarpatska. Vzhľadom na náročnosť samotnej stavby nie je možné realizovať obchvat Malokarpatska ako jednu ucelenú stavbu. Sú však zadefinované konkrétne úseky výstavby. Tie sa budú realizovať ako samostatne fungujúce celky, ktoré sa budú následne vzájomne prepájať. Ak vás zaujímajú návrhy jeho trasovania, nájdete ich v tomto článku:

obchvat Malokarpatska Čítajte viac Bude mať Malokarpatský región veľký obchvat?

Projekt výstavby prvej etapy obchvatu obcí Malokarpatska má dĺžku 1,7 kilometra a je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), ktorý zastrešuje Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI).

2 debata chyba
Viac na túto tému: #obchvat #BSK #Malokarpatský obchvat #Malokarpatsko
Články podľa značiek