V Bratislave by mala vzniknúť nová trolejbusová trať

Nová trolejbusová trať Patrónka - Riviéra by mohla byť hotová už koncom budúceho roku.

30.09.2022 19:00
trolejbus Foto:
Bratislava začína rozširovať trolejbusové trasy.
debata (1)

Ministerstvo dopravy začiatkom tohto roku s hlavným mestom SR Bratislavou podpísalo zmluvy o nenávratnom finančnom príspevku vo výške viac ako 2,8 milióna eur. Za tieto peniaze Dopravný podnik Bratislava zabezpečí projektovú dokumentáciu na predĺženie 4 trolejbusových tratí a modernizáciu trate na Kramároch.

Sú to úseky Autobusová stanica – Nové SND, Bulharská – Galvaniho (Avion), Trenčianska – Bajkalská – Hraničná – Mlynské Nivy a Patrónka – Riviéra. Začne sa práve s poslednou menovanou. Ak vás zaujíma trasovanie všetkých štyroch úsekov, mapky nájdete v tomto článku:

MHD, nové trolejbusy, Bratislava, trolejbus, DPB Čítajte viac V Bratislave sa budú predlžovať trate trolejbusov. Vieme, ktoré a aj ako

Nová trolejbusová trať medzi Patrónkou a Riviérou by mala prepojiť Dlhé diely s celým systémom trolejbusových tratí v hlavnom meste. Vyplýva to zo zámeru, ktorý Dopravný podnik Bratislava (DPB) predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

„Hlavným cieľom projektu je zníženie negatívnych dosahov dopravy na životné prostredie, a tiež zefektívnenie prevádzky MHD i zvýšenie dostupnosti významných cieľov ciest pre obyvateľov Dlhých dielov,“ uviedol dopravca o vyše trojkilometrovom úseku trolejbusovej trate v jednom i druhom smere. Prepojovacím uzlom medzi novou samostatnou traťou z Dlhých dielov a už existujúcou sieťou je križovatka Valašská – Mlynská dolina.

„Cena verejnej práce bola v rámci dokumentácie stavebného zámeru vypočítaná vo výške 13,3 milióna eur bez DPH,“ uvádza DPB o výstavbe a potrebných úpravách. Začiatok je závislý od získania potrebných povolení, odhad je marec 2023 s dokončením stavebných prác do septembra 2023 a kolaudáciou do konca roka 2023.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #trolejbusy #DPB #verejná doprava v Bratislave #trolejbusová trať
Články podľa značiek