Meškajúca okružná križovatka v Liptovskom Hrádku bude meškať ešte viac

Výstavba dôležitej okružnej križovatky mešká už niekoľko mesiacov a tento rok sa ani nezačne.

18.10.2022 20:00
SR Liptovský Hrádok križovatka oneskorenie ZAX Foto:
Na snímke lokalita výstavby novej okružnej križovatky v Liptovskom Hrádku.
debata

Prípravu prestavby križovatky v lokalite Pod Skalkou v Liptovskom Hrádku na okružnú križovatku riešili kompetentní už začiatkom roku 2021. Teraz je koniec roku 2022 a s križovatkou sa zatiaľ „ani nepohlo“. Reálne stavebné práce na novej okružnej križovatke pod Skalkou v Liptovskom Hrádku sa začnú až v jarných mesiacoch budúceho roka. Potvrdila to hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová. Odôvodnila to blížiacim sa zimným obdobím. Zmluva o dielo je podľa jej vyjadrenia už podpísaná.

„Teraz budú prebiehať prípravné práce, keďže sa v križovatke nachádzajú inžinierske siete, ktoré je potrebné vytýčiť a preložiť. Rovnako sa pripraví súlad harmonogramu prác s prácami mesta Liptovský Hrádok,“ uviedla hovorkyňa. Lacová vysvetlila, že v lokalite bude robiť stavebné práce aj mesto. Malo by ísť o rekonštrukcie chodníkov a verejného osvetlenia.

SR cesta 1/18 Ľubeľa modernizácia ZAX Čítajte viac Liptáci sa konečne dočkajú opravy problémovej cesty I/18

Výstavba novej okružnej križovatky pod Skalkou mešká oproti pôvodným plánom už niekoľko mesiacov. Samosprávny kraj musel hľadať nového zhotoviteľa po tom, čo musel ukončiť zmluvu s tým pôvodným. Dôvodom bola kondícia firmy aj nárast cien. Nový zhotoviteľ má križovatku postaviť za takmer pol milióna eur.

Lokalitu, kde dôjde k výstavbe, považuje vedenie mesta Liptovský Hrádok za dôležitý dopravný uzol. Stretáva sa tam päť ciest. Tri z nich sú v správe ŽSK, dve mestské. Nachádza sa tam hlavná mestská ulica Hradná. Tiež kaštieľ a hrad, kde sa konajú kultúrne podujatia. Plánovaná okružná križovatka podľa vedenia pomôže významne zvýšiť bezpečnosť dopravy v meste.

debata chyba
Viac na túto tému: #výstavba ciest #Liptovský hrádok #ŽSK #Okružná križovata
Články podľa značiek