Je to tu! Novú cestu do Chorvátskeho Grobu sprejazdnia už o pár dní

Úplne nová cesta už spája diaľničnú križovatku Triblavina s cestou III/1059 v katastri obce Chorvársky Grob.

13.10.2022 20:00
cesta Triblavina - Chorvársky Grob Foto:
Prvé autá budú môcť prejsť po novej ceste už v pondelok 24. októbra v ranných hodinách.
debata

Už o pár dní sa motoristi sa dočkajú otvorenia úplne novej cesty. Tá spája diaľničnú križovatku Triblavina s Chorvátskym Grobom. Prvé autá po nej prejdú v pondelok 24. októbra, sprejazdnená by mala byť o siedmej ráno. Už v sobotu 22. októbra však prebehne jej slávnostné otvorenie, súčasťou ktorého bude aj možnosť od 12:00 do 17:00 si ju vyskúšať na bicykli, kolieskových korčuliach, alebo sa po nej prejsť.

Nová cesta spája diaľničnú križovatku...
Nová cesta spája diaľničnú križovatku...
+5Nová cesta spája diaľničnú križovatku...

„Touto etapou nekončíme. Pripravili sme štúdiu trasovania obchvatu od Svätého Jura, cez Pezinok, Modru až po Dubovú. Na úsek zo Slovenského Grobu po Grinavu máme spracovanú dokumentáciu preúzemné rozhodnutie,“ doplnil Juraj Droba k budúc.

Práve dokončená cesta by mala byť súčasťou veľkého obchvatu, ktorý pomôže vyriešiť kritickú dopravnú situáciu v mikroregióne Malokarpatska. Vzhľadom na náročnosť samotnej stavby nie je možné realizovať obchvat Malokarpatska ako jednu ucelenú stavbu. Sú však zadefinované konkrétne úseky výstavby. Tie sa budú realizovať ako samostatne fungujúce celky, ktoré sa budú následne vzájomne prepájať. Ak vás zaujímajú návrhy jeho trasovania, nájdete ich v tomto článku:

obchvat Malokarpatska Čítajte viac Bude mať Malokarpatský región veľký obchvat?
debata chyba
Viac na túto tému: #BSK #Chorvátsky Grob #Triblavina #výstavba ciest #nová cesta
Články podľa značiek