Opravuje sa cesta Slovenský Grob - Viničné. Práce budú trvať mesiac

V Bratislavskom samosprávnom kraji paralelne prebiehajú opravy niekoľkých dôležitých ciest. Najnovšie k nim pribudol aj úsek Slovenský Grob - Viničné.

26.10.2022 20:00
oprava cesty Foto:
Doprava bude počas opravy riadená dynamickou svetelnou signalizáciou, zohľadňujúcou intenzitu premávky.
debata

Blížia sa komunálne voľby a tak sa vo väčšine krajov finišuje s opravami ciest, čo je na Slovensku už roky predvolebný folklór. Motoristom to však môže byť jedno, pretože naše cesty sú v takom stave, že každá oprava je dobrá a vítaná.

Výnimkou nie je ani Bratislavský samosprávny kraj (BSK). V rámci neho bude už o pár dní motoristom odovzdaná úplne nová cesta, spájajúca diaľničnú križovatku Triblavina s Chorvátskym Grobom a obnova začala pred pár dňami aj na na úsekoch ciest II/510 Tomášov, miestna časť Malý Madaras – hranica kraja a III/1054 Dunajská Lužná-Miloslavov.

A to ešte nie je všetko. Komplexnou rekonštrukciou prejde aj dvojkilometrový úsek cesty Slovenský Grob – Viničné prejde, kde práce začali tiež pred pár dňami. Informuje o tom BSK na svojom webe.

Opravovaný úsek meria dva kilometre, práce na... Foto: BSK
slovensky grob-vinicne Opravovaný úsek meria dva kilometre, práce na ňom by mali skončiť 15. novembra.

Práce budú pozostávať z odstránenia poškodených asfaltobetónových vrstiev vozovky frézovaním. Konštrukčné vrstvy vozovky sa opätovne použijú formou technológie recyklácie za studena na mieste s pridaním kombinovaného spojiva a asfaltovej emulzie. Výsledkom budú nové asfaltobetónové vrstvy vozovky, ktorá bude mať aj nové nespevnené krajnice. Súčasťou prác je aj reprofilácia odvodňovacích priekop, realizácia nového štruktúrovaného 3D vodorovného dopravného značenia a osadenie nových smerových stĺpikov.

cesta Triblavina - Chorvársky Grob Čítajte viac Je to tu! Novú cestu do Chorvátskeho Grobu sprejazdnia už o pár dní

Práce budú prebiehať v polovičnom profile, po jednotlivých technologických úsekoch. Riadené budú dočasnou cestnou svetelnou signalizáciou s dynamickým riadením s vyhodnotením intenzity dopravy. Predpokladaný termín ukončenia je 15. november tohto roku.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenský grob #BSK #oprava ciest
Články podľa značiek