Konečne! Práce na križovatke D1/D4 môžu začať, postavia ju Poliaci

Výstavba strategickej križovatky bude stáť vyše 110 miliónov eur a trvať bude 1 100 dní.

24.10.2022 14:00
krizovatka D1/D4 Foto:
Budúca križovatka D1/D4 - hotová by mala byť 1 100 dní po začatí prác.
debata (3)

Rada Úradu pre verejné obstarávanie definitívne zamietla odvolanie neúspešného uchádzača a tak výstavbe križovatky diaľnic D1 a D4 už nič nebráni. Národná diaľničná spoločnosť v krátkom čase podpíše zmluvu so zhotoviteľom, ktorý následne (do 30 dní) pristúpi k reálnemu plneniu, teda začne s projekčnými prácami a so stavebnými prácami na všetkých objektoch, ktoré nie sú dotknuté jeho technickým riešením. Informoval o tom minister dopravy Andrej Doležal na sociálnej sieti.

Diaľnica Čítajte viac Križovatka D1/D4: Ja za to nemôžem, to ty!

Križovatku postaví poľská firma Budimex za 110,85 milióna € a doba výstavby by mala byť 3 roky. V rámci prác sa zrekonštruuje diaľnica D1 na úseku Bratislava – Triblavina, zároveň sa na tomto 3,6 kilometra dlhom úseku diaľnica zdvihne a rozšíri a skompletizuje sa aj informačný systém.

Súčasťou zadania bolo urýchlenie a priorizácia výstavby vetiev, čoho výsledkom je, že kľúčový smer Trnava – Jarovce ako aj ďalšie vetvy bude možné sprejazdniť skôr a otvárať sa budú postupne. Najprv bude zrealizovaná obchádzková trasa pre vedenie dopravy z D1 a otvorený smer z D4 na D1 (Jarovce – Trnava) ako aj smer D1 na D4 (Trnava- Stupava). V ďalšom míľniku bude napojený opačný smer z D1 na D4. Celková lehota výstavby bude 1100 dní.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #andrej doležal #križovatka D1/D4 #Budimex
Články podľa značiek