V Rimavskej Sobote budú mať okružnú križovatku takmer za 4 milióny eur

Štvorramenná dvojpruhová okružná križovatka bude na hlavnom južnom ťahu I/16. Stavať sa začne v máji 2023.

03.11.2022 20:00
SR Rimavská Sobota kruhový objazd výstavba BBX Foto: ,
Na snímke križovatka v mestskej časti Sobôtka na ceste I/16 pri Rimavskej Sobote, ktorú má nahradiť kruhový objazd.
debata (2)

Slovenská správa ciest (SSC) pripravuje výstavbu okružnej križovatky na ceste I/16 v mestskej časti Sobôtka v Rimavskej Sobote. Predpokladané náklady stavby predstavujú vyše 3,6 milióna eur, plánovaný termín začatia prác je máj 2023.

Štvorramennú dvojpruhovú okružnú križovatku s priemerom 50 metrov plánuje SSC vybudovať na hlavnom južnom ťahu I/16 na mieste existujúcej križovatky s cestou I/72 a cestou II/532. V súčasnosti sa realizuje majetkovoprávne vysporiadanie, s prácami sa začne po vydaní stavebného povolenia a po ukončení verejného obstarávania. „Na stavbu je vydané územné rozhodnutie a bola podaná žiadosť o stavebné povolenie,“ vysvetlil hovorca SSC Martin Guzi.

Nová okružná križovatka má podľa SSC zvýšiť priechodnosť a bezpečnosť križovatky a skrátiť čakacie doby na minimum. Z pohľadu bezpečnosti má pribudnúť aj nový priechod pre chodcov, ktorý na križovatke v súčasnosti chýba. Vybudovaná má byť tiež protihluková stena.

Plánovaný termín rekonštrukcie križovatky je od mája do decembra budúceho roku, SSC chce práce realizovať bez vylúčenia dopravy z ciest I/16 a I/72. „Bude však potrebné čiastočne odkloniť dopravu z Cukrovarskej ulice. Opačný smer z križovatky do centra bude v princípe zachovaný,“ doplnil Guzi.

2 debata chyba
Články podľa značiek