Znovuotvorenie dôležitého mostu v Hlohovci sa posúva

Aj napriek zdržaniu stavby by sa autá na most mali vrátiť ešte v tomto roku.

22.11.2022 20:00
most hlohovec1 Foto:
Práce na oprave mostu v Hlohovci nabrali mierny časový sklz.
debata (6)

Oprava kľúčového mostu cez rieku Váh v Hlohovci (most číslo 513–006 na ceste II/513) začala tento rok 9. februára a je naplánovaná na 18 mesiacov, takže má oficiálne skončiť až v lete budúceho roku. Keďže dlhodobá uzávera mostu spôsobuje mestu a aj tranzitujúcej doprave vážne dopravné komplikácie, zhotoviteľ prisľúbil, že autá sa na most budú môcť vrátiť najneskôr koncom novembra. Už to však neplatí.

Vzhľadom na vplyv počasia a nutnosť dodržania technologických postupov bol termín sprejazdnenia mosta pre autá stanovený na 23. decembra 2022. Chodci by sa na most mali vrátiť skôr, už 9. decembra 2022, nové chodníky budú dovtedy hotové. Informuje o tom Trnavský samosprávny kraj na svojom webe.

Podľa Dalibora Novotného zo Združenia SMS – Kovo-Sklo Hlohovec, „došlo počas realizácie prác v projekte k zmenám, ktoré sa týkali zosilnenia predpätia nosnej konštrukcie. Následkom týchto zmien je bohužiaľ časový sklz a zároveň sme sa dostali do zimného obdobia, kedy progres prác výrazne ovplyvňujú klimatické podmienky. Robíme však všetko preto, aby sme časové omeškanie znížili na minimum – navýšili sme napríklad počet pracovníkov, nasadili sme špeciálne temperované stany a práce realizujeme aj po zotmení.“

Aktuálne na moste prebieha izolácia betónovej spádovej dosky a pokračovať sa bude s asfaltovaním vozovky. Realizovaná komplexná rekonštrukcia mosta výrazne predĺži jeho životnosť. Navyše pribudnú nové chodníky a cyklotrasy po oboch stranách mosta.

6 debata chyba
Články podľa značiek