Uzavreli dôležitý most pri Šoporni. Opravovať ho začnú až v januári

Most M2255, ktorý sa nachádza na ceste II. triedy medzi Šoporňou a Dlhou nad Váhom je v havarijnom stave. Po dočasnom premostení môžu prechádzať len autá do 12 ton a autobusy.

30.11.2022 20:00
most Foto: ,
Dočasné premostenie pri uzavretom moste M2255 medzi Šoporňou a Dlhou nad Váhom.
debata

Most M2255, ktorý sa nachádza na ceste II. triedy medzi Šoporňou a Dlhou nad Váhom je uzatvorený kvôli havarijnému stavu. Informuje o tom Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na svojom webe. Pre vozidlá do 12 ton (a autobusy, ktoré majú výnimku) to nie je až taká komplikácia, pretože môžu využiť paralelne vedúce dočasné premostenie, ktoré vybudovala vo vlastnej réžii Správa a údržba ciest TTSK.

Vozidlá nad 12 ton musia ísť po obojsmernej obchádzkovej trase. Od Šale vedie po ceste I/75. Za okružnou križovatkou pri Galante pokračuje po ceste I/35 až k privádzaču na rýchlostnú cestu R1. Obchádzka zo Šoporne do Šale je totožná. Vyznačené sú prenosným dopravným značením.

Trnavský samosprávny kraj, ako vlastník mosta nad potokom Jarčie, je pred podpisom zmluvy so zhotoviteľom komplexnej rekonštrukcie 38-metrového mosta. Župa na rekonštrukciu získala príspevok z eurofondov vo výške 2,1 milióna eur. Počíta sa aj s modernizáciou takmer jedného kilometra cesty. Stavebné práce sa začnú na jar. V prvej etape projektu župa už opravila 4,3 kilometra dlhý úsek cesty II/573 za 2,2 milióna eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #oprava mostu #TTSK #uzavretý most #Šoporňa #Dlhá nad Váhom
Články podľa značiek