Ožratí za volantom: S tromi promile išla v protismere po diaľnici, ďalší zaspal a nabúral

Polícia obvinila 35-ročného vodiča z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Na diaľnici D1 spôsobil dopravnú nehodu po tom, ako zaspal za volantom. V dychu mal 3,4 promile alkoholu. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti.

05.12.2022 15:28 , aktualizované: 15:39
nehoda Foto:
Polícia obvinila 35-ročného vodiča, ktorý v nedeľu 4. decembra 2022 na diaľnici D1 spôsobil dopravnú nehodu po tom, ako zaspal za volantom. V dychu mal 3,4 promile alkoholu.
debata (11)

„Vodič v dôsledku požitia značného množstva alkoholu počas vedenia vozidla zaspal, plynule prešiel cez odbočovací jazdný pruh smerom na odpočívadlo Prejta v Ilavskom okrese a zachytil a poškodil nárazovú bariéru. Vozidlo po náraze odhodilo na trávnatú plochu odpočívadla, kde zostalo stáť na kolesách. Vodič neutrpel žiadne zranenia," informuje polícia.

Policajti mu v dychu namerali 3,21 a pri opakovanej skúške 3,4 promile alkoholu. Vodič skončil v policajnej cele. Národnej diaľničnej spoločnosti vznikla škoda asi 7000 eur, na automobile približne 3000 eur.

Ožratá za frajerom v protismere

Policajti cez víkend zadržali v Devínskej Novej Vsi aj 32-ročnú vodičku, ktorá jazdila v protismere s viac ako 3,5 promile. Polícia začala v tejto veci trestné stíhanie a súčasne jej vzniesla obvinenie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Žena mala cestovať zo Záhorskej Bystrice do Devínskej Novej Vsi za svojím priateľom. „Na linke 158 sme v sobotu krátko po polnoci prijali viacero oznámení od vodičov, ktorých po cestách Devínskej Novej Vsi ohrozoval jazdou v protismernej časti vozovky vodič vozidla značky Nissan Micra,“ priblížila hovorkyňa.

Podozrivé vozidlo našla polícia odstavené na parkovisku obchodného centra s rozličným tovarom v Devínskej Novej Vsi. Vodičku následne podrobila dychovej skúške s výsledkom 3,42 promile. „Opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu hodnotu, a to konkrétne 3,62 promile,“ uviedla hovorkyňa. Vodičke bola ďalšia jazda zakázaná a žena bola obmedzená na osobnej slobode.

Opití na detskom bicykli. Skončil v aute

Polícia pre alkohol zasahovala aj v sobotu podvečer pri dopravnej nehode v obci Vrádište v okrese Skalica, kde jazdec na bicykli narazil do odstaveného osobného auta, informovala v pondelok hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Cyklista na detskom horskom bicykli si nevšimol odstavené osobné auto. „Zozadu narazil do jeho pravého zadného svetla. Pri náraze a páde na zem si poranil tvár a koleno. Policajti podrobili 24-ročného muža dychovej skúške, pri ktorej nafúkal 3,15 promile,“ uviedla Antalová.

Presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje. „Cyklista je za jazdu v opitosti riešený v správnom konaní. Upozorňujeme, že na bicykli či e-kolobežke môžete jazdiť v meste, obci alebo na cestičke pre cyklistov, len v prípade, ak hladina alkoholu v dychu neprekročí 0,5 promile. Na iných miestach je tolerancia alkoholu nulová. V prípade nedodržania tohto pravidla sú policajti oprávnení uložiť cyklistovi či e-kolobežkárovi blokovú pokutu, ktorá sa môže vyšplhať až na 650 eur,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol za volantom
Články podľa značiek