Regulované parkovanie by sa malo spustiť aj v bratislavskej Dúbravke

Ako prvá by mala byť v Dúbravke spoplatnená lokalita Záluhy. Zámer ešte možno pripomienkovať.

13.12.2022 20:00
paas Foto:
Parkovací systém PAAS by mal byť v budúcom roku zavedený aj v bratislavskej mestskej časti Dúbravka.
debata (4)

V roku 2023 plánuje hlavné mesto spolu s mestskou časťou Dúbravka spustiť regulovanú zónu PAAS v prvej časti Dúbravky, v lokalite ohraničenej ulicami Harmincova, M. Sch. Trnavského a J. Alexyho.

Odborný projektant spracoval projekt organizácie dopravy, ktorý navrhuje, kde a ako majú byť vyznačené parkovacie miesta, ktoré budú zaradené do regulovaného parkovania PAAS. V regulovaných zónach je totiž možné parkovať už len na vyznačených parkovacích miestach (s výnimkou niektorých vnútroblokov, ktoré sú vždy označené dopravným značením).

zväčšiť PAAS - navrhovaná zóna Dúbravka - Záluhy. Foto: paas.sk
PAAS-Zaluhy PAAS - navrhovaná zóna Dúbravka - Záluhy.

Ak vás projekt zaujíma, alebo ho chcete pripomienkovať (to je možné do 15. januára 2023), viac detailov, prezentáciu celého zámeru a aj presné mapy nájdete na tomto odkaze.

SR Bratislava doprava parkovanie zóny regulované PAAS BAX Čítajte viac Bratislava pripravuje zásadné zmeny v parkovacej politike. A k lepšiemu

PAAS, ktorý mesto označuje ako jednu z najväčších reforiem v hlavnom meste, spustili začiatkom tohto roka v prvých troch zónach – Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Neskôr pribudli postupne viaceré zóny v Ružinove a v Starom Meste zóna Hlavná stanica-Blumentál.

Celý projekt bol od začiatku vnímaný kvôli svojej komplikovanosti a neprehľadnosti kontroverzne, primátor Bratislavy pred časom sľúbil jeho zjednodušenie. Detaily nájdete na vyššie uvedenom odkaze. Uvidíme, či aj po nedávnych komunálnych voľbách sľuby zostanú sľubmi, alebo sa skutočne zrealizujú.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #parkovací asistent #parkovanie v Bratislave #PAAS
Články podľa značiek