V Petržalke sa bude rozširovať parkovací systém PAAS. Pozrite si podrobnosti

V Petržalke sa pripravuje výrazné rozšírenie parkovacej politiky PAAS. Návrh možno pripomienkovať.

20.01.2023 20:09
PAAS Foto:
Parkovací systém PAAS by mal byť zavedený aj v ďalších častiach Petržalky.
debata (10)

V roku 2023 by sa mali v bratislavskej mestskej časti Petržalka výrazne rozšíriť zóny s regulovaným parkovaním v rámci novej bratislavskej parkovacej politiky, označovanej aj ako PAAS, resp. Bratislavský parkovací asistent.

Regulované parkovanie by sa malo zaviesť v častiach Dvory V, VI, v lokalite ohraničenej ulicami Rusovská cesta, Einsteinova a Panónska cesta a v časti Hájov – okolí Šustekovej ulice. Nadviaže tak na susednú zónu Dvory IV, kde je už spustený systém regulovaného parkovania PAAS takmer presne jeden rok. Všetky tieto časti budú tvoriť jednu PAAS zónu, čo znamená, že PAAS rezidentská parkovacia karta bude platiť v celej regulovanej oblasti. Mesto o projekte informuje na webe paas.sk.

zväčšiť Návrh rozšírenia parkovacej politiky PAAS v... Foto: PAAS.sk
dvory-iv-v-vi-sustekova Návrh rozšírenia parkovacej politiky PAAS v Petržalke.

Je predpoklad, že zmeny budú mať podobný rozsah, ako pri zavádzaní systému v zóne Dvory IV. Tam okrem nových parkovacích miest a pásov boli zriadené aj nové jednosmerné ulice. Tie sa zaviedli najmä preto, aby vznikol priestor pre čo najväčší počet legálnych parkovacích miest. Šírkové pomery komunikácií totiž často neumožňujú vyznačenie parkovacích miest a zachovanie obojsmernej premávky.

Aj preto je možné pri ďalšom rozširovaní parkovacej politiky v Petržalke k návrhu vznášať pripomienky až do 13. februára a to na mail parkovanie@bratislava.sk. Pokiaľ vás projekt rozšírenie bratislavskej parkovacej politiky v Petržalke zaujíma, podrobnejšie sa s ním môžete zoznámiť na tomto odkaze.

paas Čítajte viac Regulované parkovanie by sa malo spustiť aj v bratislavskej Dúbravke

Odborný projektant spracoval projekt organizácie dopravy, ktorý navrhuje, kde a ako majú byť vyznačené parkovacie miesta, ktoré budú zaradené do regulovaného parkovania PAAS a ďalšie zmeny v organizácii dopravy. V regulovaných zónach je totiž možné parkovať už len na vyznačených parkovacích miestach (s výnimkou niektorých vnútroblokov, ktoré sú vždy označené dopravným značením).

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Petržalka #parkovanie v Petržalke #Bratislavský parkovací asistent #PAAS #bratislavská parkovacia politika
Články podľa značiek