Rekonštruovaný most cez Laborec v Michalovciach je už plne prejazdný

Aktuálne je na moste cez rieku Laborec dočasné dopravné značenie a rýchlosť znížená na 40 km/h. Vodorovné značenie sa doplní, akonáhle to počasie umožní.

23.01.2023 18:00
oprava mostu, Michalovce Foto:
Most M1608 cez rieku Laborec v Michalovciach bol v stavebno-technickom stave VI. stupňa. Tabuľka STS má VII. stupňov. Posledný je už kritický.
debata

Po moste M1608 cez rieku Laborec na Vinianskej ulici v Michalovciach už jazdia autá vo všetkých štyroch pruhoch. Informoval o tom Košický samosprávny kraj na svojom webe. Zatiaľ na ňom chýba vodorovné dopravné značenie, to pribudne akonáhle to umožnia klimatické podmienky. V mieste stredového pruhu je preto do ukončenia prác umiestnené dočasné dopravné značenie a rýchlosť je dočasne znížená na 40 km/h.

Rekonštrukcia mostu, dlhého takmer 67 metrov, začala v polovici apríla uplynulého roku a stála 850 000 eur. Približne 40-ročný most bol na pokraji svojej životnosti. Problémom bol nielen zdegradovaný povrch nosnej konštrukcie a spodnej stavby, ale aj nefunkčné odvoddnenie, mostné závery a izolácia mosta.

Pri prejazde týmto štvorpruhovým úsekom museli vodiči rátať s obmedzeniami. Premávka bola vedená obojsmerne v dvoch jazdných pruhoch. Rekonštrukčné práce realizoval zhotoviteľ po poloviciach mosta. Zahŕňali výmenu mostného zvršku, poškodených mostných záverov za nové, zhotovenie nových chodníkových ríms a osadenie nových bezpečnostných zariadení, zriadenie novej hydroizolácie, sanáciu nosnej konštrukcie, sanáciu spodnej stavby a opevnenie svahov koryta pod mostom.

Z dôvodu už spomenutých nevhodných klimatických podmienok sú aktuálne práce na moste prerušené. Po ich obnovení plánuje zhotoviteľ okrem vodorovného dopravného značenia ešte dokončovacie práce na spodnej stavbe, úpravy v okolí i pod mostom a práce na chodníkoch za mostom. Termín ukončenia prác závisí od klimatických podmienok, predpoklad je na jar 2023.

debata chyba
Viac na túto tému: #KSK #oprava mostu #most cez Laborec #most v Michalovciach
Články podľa značiek