Petržalka plánuje častejšie odťahovať zle parkujúce autá. Chce sa aj zbavovať vrakov

Petržalka aj naďalej plánuje odťahovať autá bez platnej STK a emisnej kontroly. Avizuje aj prísnejší postup proti tým, čo porušujú pravidlá parkovania.

25.01.2023 19:00
Petržalka, parkovanie, parkovacia politika Foto: ,
V Petržalke plánujú zintenzívniť odťahy áut a efektívnejšie sa zbavovať autovrakov.
debata (2)

Bratislavská Petržalka pokračovala aj v roku 2022 v odstraňovaní vrakov a vozidiel bez platnej STK a emisnej kontroly. Na šrotovisku skončilo ďalších 109 nepojazdných áut, v porovnaní s rokom 2021 je to nárast o desať percent. Mestská časť zároveň avizuje prísnejší postup pri parkovaní v rozpore s pravidlami a predpismi.

„Pri neznámych majiteľoch tiež zvykneme nechávať na vrakoch výzvy. Na tieto upozornenia reagovalo v minulom roku ďalších 200 vodičov, ktorí následne svoj vrak odpratali na vlastné náklady,“ konštatuje samospráva na sociálnej sieti.

Petržalka doprava električka trať výstavba Čítajte viac Nová električková trať v Petržalke? Asi až v roku 2025

Vodičom nepojazdných áut pripomína, že nemusia čakať až na úradnú výzvu z miestneho úradu. Auta sa môžu zbaviť jednoduchým spôsobom, stačí predvyplniť vzor splnomocnenia a čestného vyhlásenia a dohodnúť si termín ich podpisu na miestnej matrike v rámci stránkových hodín. Poplatok za overenie jedného podpisu sú dve eurá, ostatné náklady spojené s odprataním vraku hradí mestská časť.

Mestská časť má zároveň viac ako rok k dispozícii odstavné parkovisko na Kočánkovej ulici. Vlani naň dočasne putovali desiatky áut, ktoré parkovali v rozpore s platnými pravidlami. „A keďže nedisciplinovaných šoférov je v našich uliciach stále viac než dosť, v novom roku s týmito odťahmi nekončíme,“ odkazuje samospráva. Avizuje zvýšenie ich počtu počas dňa i noci, vrátane sviatkov i víkendov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petržalka #parkovacia politika #parkovanie v Bratislave #parkovanie v Petržalke
Články podľa značiek