Miliónový kruhový obchvat v Strážskom dokončia už v lete

Významná kruhová križovatka pribudne v centre Strážskeho po mnohých odkladoch ešte v tomto roku. Primátor to považuje za stavbu desaťročia.

07.02.2023 20:00
strazske Foto: , ,
Nehodovú križovatku v Strážskom nahradí kruhový obchvat za viac než milión eur.
debata (1)

V Strážskom by, po opakovaných odkladoch, už na jeseň mohol na najfrekventova­nejšej križovatke fungovať nový kruhový objazd. Ide o dôležitú strategickú stavbu v cene vyše jedného milióna eur (bez DPH), z ktorej budú profitovať nielen miestni motoristi.

Informoval o tom v piatok primátor Strážskeho Patrik Magdoško: „Je to stavba desaťročia. Dohoda je taká, že do konca augusta tohto roka dodávateľ dokončí všetky práce, aby v novom školskom roku už v septembri slúžila motoristom v Strážskom nová kruhová križovatka,“ upresnil primátor Strážskeho Patrik Magdoško.

Investičný projekt zahŕňa výstavbu kruhového objazdu na dopravnom úseku, ktorý je spojnicou z troch strán – Michaloviec, Humenného a Vranova nad Topľou. Zhotoviteľom je spoločnosť Eurovia, ktorá v októbri podpísala zmluvu s objednávateľom, teda so Slovenskou správou ciest. Doprava na Zemplíne bude plynulejšia a nehodová križovatka sa stane minulosťou. Daný úsek je veľmi frekventovaný, keďže ním denne prejde aj viac ako 11-tisíc áut, informoval Košický samosprávny kraj (KSK).

„Rokovania so Slovenskou správou ciest boli úspešné a celý náročný proces sa rozhýbal až do takej miery, aby sa tento zámer dostal do plánu a následne na výstavbu na ministerstve dopravy aj vyčlenili financie. Po všetkých peripetiách aj s verejným obstarávaním sa podarilo vysúťažiť dodávateľa,“ okomentoval začiatok výstavby predseda KSK Rastislav Trnka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #obchvat #Košický samosprávny kraj #SSC #Eurovia #obchvat v Strážskom #križovatka v Strážskom
Články podľa značiek